KOPRČANI S SEDMO ZMAGO ZNOVA NA VRHU RAZPREDELNICE: Nasuli kar 50 košev prednosti

Koper

Košarkarji Sixt Primorske so v 9. krogu lige Nova KBM premagali Ilirijo s 117:67 (38:17, 66:32, 96:50).

Dvoboj vodilne ekipe lige Nova KBM in zadnjeuvrščene Ilirije se je razpletel po pričakovanjih; Koprčani so gladko vpisali sedmo zmago in se znova zavihteli na vrh razpredelnice, Ljubljančani pa so doživeli deveti poraz, tako da po polovici prvega dela prvenstva in dobrih dveh mesecih ostajajo brez zmage.

Vprašanja o zmagovalcu praktično ni bilo. Sixt Primorska je bila boljša v vseh elementih igre (skok 37:23, podaje 32:17). Že v prvi četrtini si je priigrala preko dvajset točk prednosti, v prvem polčasu je razlika narasla na 37 točk, najvišja je bila 51, na koncu pa so domačini dosegli tretjič v sezoni dosegli preko 100 točk.

Trenerja sta lahko minutažo enakomerno razporedila med igralce - prav vsi so stopili na parket, največ točk pri domačih je dosegel Nejc Zupan (20, 8 skokov), najvišji statistični indeks pa je imel Žan Mark Šiško, ki je ob 16 točkah (met 7:8) zbral še 11 podaj. S statističnim indeksom 29 si deli naziv MVP kroga s članom Krke Dinom Cinacom.

Sixt Primorska bo 22. decembra gostovala v Šenčurju, Ilirija pa bo naslednji dve tekmi igrala doma, in sicer 21. decembra proti Helios Suns in 26. decembra s Krko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija