KOPRČAN PRED SPAROM NAPADEL VARNOSTNIKA: "Mislim, da smo bili vsi tam prekleto v šoku"

Kronika

Čeprav se večina drži preventivnih ukrepov, ki bi pomagali pri zajezitvi širjenja novega koronavirusa, pa nekaterim pravila očitno ne 'dišijo' preveč. Bralka nas je obvestila o incidentu, ki se je v sredo popoldne zgodil pred Sparovo trgovino v Semedeli, povod pa je bila zaščitna maska. 

Po besedah bralke je do incidenta prišlo v sredo okrog 17. ure. Pred Sparom na Ulici 15. maja je varnostnik moškega pred vstopom v trgovino opozoril na obvezno uporabo zaščitne maske in rokavic, moški pa naj bi v odgovor varnostnika fizično napadel. "Mislim, da smo bili vsi tam prekleto v šoku," je zapisala priča.

Na Policijski upravi (PU) Koper so nam incident potrdili. Moški, letnik 1976, iz Kopra je ob vstopu v trgovino ignoriral ukaze varnostnika, da mora uporabiti zaščitno opremo. Kljub opozorilu varnostnika je odšel v trgovino, varnostnik pa je vmes o kršitvi obvestil policijo. "Ko je moški opravil nakup, je varnostnik ponovno pristopil do njega in ga poskušal na kraju zadržati do prihoda policije. Med tem se je prerival z varnostnikom, ga odrinil in ga pri tem z roko zadel po obrazu. Na ukaz policista naj preneha s kršitvijo, se je moški umiril in sodeloval v postopku s policisti," piše v policijskem poročilu.

Koprski policisti so kršitelju izdali plačilni nalog, primer pa bodo predali Zdravstvenemu inšpektoratu RS zaradi kršitve odloka vlade. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  09 .04. 2020 ob  14: 20
41
Samo plačilni nalog? Zato pa je kot je. Strpat bi ga morali v zaport in za nekaj časa izgubit ključ.
žveplo |  09 .04. 2020 ob  12: 26
-49
glede na minimalni ukrep nošenja maske in rokavic, čeprav je butast, ker februarja ko je gripa precej hujša in z več mrtvimi od covida razsajala, maske nihče ni nosil, pa ne glede na to bi masko lahko nosil. Res je neprijetno vohat lastni zadah ampak.... vprašanje je bolj do katere meje nam zdrava pamet še dovoli, da popustimo represiji aparata, ker če bomo morali vklopit sledenje, bit obvezno cepljeni, ali celo čipirani, potem bo takih ki udarijo na gobec verjento precej več, kot pa moški iz Semedele, ki se mu očitno zdi žeto preveč.
Sem pa slišal da so nekje okrog domžal videli nove oklepnike z vodnimi topovi... kaj lahko kdo preveri? To sem res slišal in me zanima če kateri novinar karkoli ve.
Ištrijan |  09 .04. 2020 ob  11: 40
75
Bravo štronco! Zdaj si zaslužil za špežo! Kako lahko nekaterim stojijo tako ogromne količine dreka v relativno majhni glavi.......BUMBAR!!