DVAKRAT DRUGI: Primorki napredovali na sedmo mesto

Svet

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu svetovnega prvenstva v razredu 470 v japonski Enoshimi sprva napredovali na osmo mesto, po poznejši diskvalifikaciji španske posadke pa sta sedmi. Danes so jadralke opravile tri plove, Slovenki pa sta z dvema drugima mestoma popravili 16. izhodišče po prvem dnevu tekmovanja.

Slovenki sta na prvenstvu, ki so ga na Japonskem začeli z dnevom zamude zaradi slabega vremena, v ponedeljek startali z devetim in 22. mestom, kar jima je po prvem dnevu prineslo 16. mesto.

Danes sta delo dvakrat opravili odlično in zasedli drugo mesto, v tretjem in petem plovu. Le v četrtem jima je šlo nekoliko slabše, a se za zdaj 23. mesto kot najslabša uvrstitev črta iz njunih rezultatov.

Domačinki Ai Kondo in Miho Yoshioka sta se po petih plovih prebili v vodstvo, imata 16 točk, eno več pa drugi Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. Tretji sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre z 20 točkami. Slovenska posadka ima na osmem mestu 35 točk.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija