Kobili se še ne bosta vrnili domov

Kronika

Zaradi sumljivih dogodkov, ki se ponovno dogajajo v Škocjanskem zatoku, kobili še ne bodo vrnili domov. Ker ni jasno, ali je vrnitev za kobili varna, zanju iščejo drugo, začasno lokacijo.

Predvideno je bilo, da se bosta kobili, ki sta trenutno v oskrbi na ljubljanski veterinarski fakulteti, v Škocjanski zatok vrnili v začetku septembra. Vendar, kot kaže, ne bo tako, saj zaradi sumljivih dogodkov, o katerih smo že poročali, oskrbniki iščejo nadomestno lokacijo.

Pred časom so oskrbniki spet opazili, da je nekdo v rezervatu požgal orodja, krvave ograde pa prebarval z rumeno barvo. Zaradi neuradnih informacij, da je to storila ista oseba, ki je osumljena za napad na kobili, so se oskrbniki odločili, da z vrnitvijo kobil v Škocjanski zatok še počakajo.

Po pisanju Primorskih novic naj bi koprsko okrožno tožilstvo proti 28-letnemu Koprčanu že spisalo obtožni predlog. Očitajo mu mučenje živali in poškodovanja tuje stvari. Za to kaznivo dejanje sta zagroženi denarna ali zaporna kazen.

Kobili dobro okrevata

Kobili sicer dobro okrevata, čeprav ima najmlajša še vedno vedno skrb vzbujajočo rano. Zato so se na veterinarski fakulteti odločili, da kobili do konca ostaneta skupaj, saj sta precej navezani druga na drugo in jima ne želijo povzročati dodatnih travm.

Oskrbniki želijo, da kobili popolnoma okrevata in na nadomestni lokaciji nato počakata, da se stvari o morebitni povezavi med njunim domnevnim napadalcem in novimi incidenti razjasnijo. "Le tako bomo lahko vedeli, ali bosta kobili doma varni," je za 24.ur dejal  upravljalec rezervata Borut Mozetič.

Pomidor |  08 .09. 2013 ob  23: 42
Dokler ne bodo zaprli psihota, naj se kobili ne vračata
saj ni res |  08 .09. 2013 ob  12: 15
pa kje živimo?! a smo sprehajalci varni na sprehodu po Škocjanskem zatoku a se mora še kaj zgoditi,preden pacienta spravijo v primerno ustanovo?