KAKŠNE SO PREDNOSTI EXTREME TRAINING APLIKACIJE: To ni 'live' trening na socialnem omrežju, pač pa veliko več! (VIDEO)

Koper

Gibanje je zelo pomembno za zdravje vsakega posameznika in ni nas malo takšnih, ki vedno, ko je potrebno storiti nekaj zase, iz rokava potegnemo vse izgovore, ki so nam na voljo. "Nimam varstva za otroka", "Fitnes je predaleč", "Najverjetneje bo deževalo" ali pa tisti po uporabi 'najljubši': "Ne da se mi."

"Mi smo za vas izbrskali najboljši način, ki bo odpihnil vse te razloge, zakaj NE bi trenirali," pravi licencirana trenerka in ustvarjalka trening aplikacije za oblikovanje postave Vida Macura.

Live fitnes vadba na socialnih omrežjih v primerjavi z vabo preko mobilne aplikacije z osebnim trenerjem

Trening v živo preko socialnih omrežjih se zelo razlikuje od vadbe z aplikacijo, kjer so treningi v celoti popolnoma vodeni. Online vadba velikokrat ni primerna za začetnike, ki so v nekaterih primerih še popolnoma brez kondicije, saj je težavnostna stopnja treninga velikokrat na višjem nivoju kot pa kondicija vadečega, zato uporabnik ne more slediti vajam, ki se izvajajo.

Kakšne so prednosti vadbe z aplikacijo Extreme training?

- V Extreme training aplikaciji se beleži napredek vsakega vadečega, prav tako pa je vsak trening voden v celoti, ne glede na izbiro težavnostne stopnje.

- Aplikacija te vodi skozi celoten trening z video prikazom vaje, ki jo izvajaš.

- Aplikacija prav tako beleži trening, porabljene kalorije, število izvedenih vaj, čas treniranja in predlaga stopnjevanje treninga, saj je to najbolj pomembno za kondicijo posameznika in seveda napredek pri preoblikovanju postave.

- Treninge lahko izvajaš kjerkoli. Sam se odločiš ali bo to v garaži, na prostem ali pa kar v dnevni sobi.

- Aplikacija NI online trening na socialnem omrežju, saj se vsakemu posamezniku posveti kot osebni trener.

- Aplikacija nudi več kot 1440 vaj in vsebuje več kot 90 programov treninga.

- Na voljo je tudi 1825 Zdravih menijev z recepti s preračunanim kcal vnosom in sestavinami, ki jih lahko najdemo v vsakem gospodinjstvu.

Pomen vadbe med karanteno

Premalo telesne dejavnosti, sploh v teh časih, lahko škoduje vašemu živčnemu sistemu, poruši pa lahko tudi vaše duševno počutje in s tem zdravje. Zato je zelo pomembno, da se skozi vadbo 'antistresiramo' in s tem okrepimo imunski sistem.

Dokazano je, da že od 30 do 90 minut vadbe dnevno na nizki intenzivnosti zelo zmanjša možnosti za vse zgoraj našteto. Torej, kot zaključuje Macura: "Za vas smo 'odpihnili' vse vaše izgovore. Na vas je samo to, da si prenesete aplikacijo ter pričnete z treningi."

Deli novico: