KAKO SE NE ZREDITI ZA BOŽIČ? Preprosti domači nasveti brez velikega odrekanja in napora

Trendi

Če vas skrbi, da se boste v času veselega decembra, zabav in praznovanj ob zaključku leta preveč zredili, imamo za vas nekaj nasvetov, ki vam bodo morda v pomoč.

Izognite se velikim porcijam

Tradicionalna božična hrana je zelo kalorična. Od pečenega mesa, polnjenega purana, svinjine, ocvrte hrane, izdatnega peciva, da jajčnega likerja, penine, punča in podobnega ne omenjamo. Preprosto uporabite manjši krožnik.

Omejite alkoholne sladke pijače

Te kalorije se zelo hitro naberejo, zato omejite likerje, punče, kuhano vino, pivo. Sladkim brezalkoholnim pijačam pa se preprosto odrecite in jih nadomestite z vodo, ki bo blagodejno vplivala tudi na prebavo.

Namesto vsega, kar je na mizi, jejte po grižljajih

Ni se vam treba odreči božični torti in sladicam, le pol pladnja naenkrat ne smete pojesti, niti cele škatle piškotov ali celega pladnja obloženih kruhkov.

Pri vsakem obroku naj bodo beljakovine …

Božična hrana vsebuje veliko sladkorja, zato jejte tudi pusto meso, ribe, jajce, mlečne izdelke, šunko, …

… ter zelenjava, sadje in vlaknine.

V pecivu, če je možnost, lahko maslo nadomestite s sadnim pirejem. Med pripravo hrani dodajte zelišča, namesto cvrtja lahko izberete pečenje na žaru, majonezo in kislo smetano pa nadomestite z jogurtom.

Naspite se …

Pomanjkanje spanja lahko zmede hormone za lakoto in sitost, zato smo naslednji dan po praznični zabavi ne le zaspani, ampak tudi željni visokokalorične hrane. Spanec naj traja sedem do devet ur.

… in bodite aktivni

Pojdite vsak dan na krajši sprehod, lahko greste drsati ali naredite snežaka. Pomembno je, da ste aktivni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija