KAKO RESNA JE SITUACIJA? Vučić hospitaliziran zaradi težav s srcem

Svet

Srbskega predsednika Aleksandra Vučića so v petek pozno popoldne zaradi kardiovaskularnih težav sprejeli v bolnišnici, so sporočili iz njegovega urada. Hospitalizirali so ga na vojnomedicinski akademiji v Beogradu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Njegovo stanje je dobro in stabilno, je za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnila Vučićeva tiskovna predstavnica Suzana Vasiljević. Več podrobnosti o Vučićevem stanju ni znanih. Je pa to prvič, da so uradno razkrili, da ima 49-letni Vučić težave s srcem, navaja AFP.

Vučić je predsednik Srbije od leta 2017, pred tem pa je bil od leta 2014 predsednik vlade. Pomembno vlogo v srbski politiki sicer igra že vse od leta 2012, ko je na volitvah zmagala njegova Srbska napredna stranka. V skladu s srbsko ustavo bi sicer moral biti položaj predsednika države bolj ali manj protokolarne narave, a je Vučić zdaj dejansko tisti, ki drži v rokah večino niti odločanja v Srbiji. Opozicija, pa tudi različne mednarodne in lokalne nevladne organizacije, mu očitajo avtoritarno vladanje, med drugim spodkopavanje avtoritete institucij in zatiranje svobode medijev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija