KAKO NAPREDUJE SANACIJA PO IZLITJU NAFTE V IZOLI? "Do danes je bilo iz vrtin izčrpanih 2.800 litrov kurilnega olja"

Izola

Kakšno je trenutno stanje glede nafte in naftnih madežev v izolski marini? Spomnimo, decembra lani je iz rezervoarja Hotela Delfin izteklo več deset tisoč litrov nafte, kar nekaj časa pa je trajalo, da je zadeva prišla v javnost in da je stekla sanacija. Hotel Delfin je danes medijem poslal sporočilo, v katerem obvešča o ukrepih, ki potekajo v okviru sanacije.

Kot navajajo, je bilo od začetka sanacije s strani pooblaščenega podjetja za odvoz oljnih odpadkov odstranjenih 30.000 litrov zaoljenih vodDo danes je bilo iz vrtin izčrpanih 2.800 litrov kurilnega olja in 5.900 litrov zaoljenih vod, "od tega v avgustu novih 400 litrov kurilnega olja".

"Oljna plast v vrtinah se s črpanjem postopoma tanjša, zato se zmanjšujejo tudi količine kurilnega olja, ki jih uspemo načrpati. Črpanje bomo izvajali še naprej, vse dokler bo to mogoče," navajajo.

Hkrati dodajajo, da so po obilnem deževju 28. avgusta opravili "podroben pregled kanalizacijskih cevovodov, vendar prisotnost kurilnega olja ni bila ugotovljena. S poostrenim nadzorom nad cevovodi bomo nadaljevali tudi v bodoče. Z namenom čimprejšnje in čimbolj učinkovite sanacije želimo v marini postaviti lovilec olja, za kar imamo že pripravljen projekt".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija