JUTRANJA TRAGEDIJA: Hudo čelno trčenje v tovornjak s piščanci terjalo smrtno žrtev (FOTO, VIDEO)

Kronika

V prometni nesreči, ki se je zgodila zjutraj zgodila na glavni cesti med Kidričevim in Slovensko Bistrico zunaj naselja Cirkovce, je umrl voznik avtomobila. Ta je trčil s tovornim vozilom za prevoz perutnine, trk pa je bil usoden tudi za večje število piščancev v tovornem vozilu, so sporočili s PU Maribor.

Po besedah pomočnika komandirja Postaje prometne policije Maribor Vojka Bevka se je nesreča zgodila okoli 8. ure zjutraj. Voznik osebnega avtomobila je po doslej znanih podatkih vozil s Ptuja proti Slovenski Bistrici. "Izven naselja Cirkovce, na ravnem delu ceste, je iz do sedaj še neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal voznik tovornega vozila. Prišlo je do čelnega trčenja, po katerem je obe vozili odbilo izven vozišča na polje, kjer sta se ustavili," je povedal v izjavi za medije.

Voznika osebnega vozila, ki je ostal ukleščen, so gasilci s tehničnim posegom rešili iz vozila. Kljub pomoči reševalcev in zdravnice je umrl na kraju prometne nesreče.

Zakaj točno je okoli 50 let stari voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, še ni znano. Morebitno preveliko hitrost vožnje, ki je v preteklosti že večkrat botrovala nesrečam na tej cesti, policija zaenkrat izključuje. "Nobenega razloga ni, da bi ugotavljali hitrost," je povedal Bevk.

Kot so še pojasnili na mariborski policijski upravi, je tovorno vozilo prevažalo okoli 3000 piščancev; večje število živali je poginilo, več je poškodovanih.

‼️V ŽIVO: Podrobnosti o tragični prometni nesreči‼️

Objavil/a Ptujinfo.com dne Ponedeljek, 24. februar 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija