JANŠA 'ZAČIVKAL' V NEMŠČINI: Na Twitterju čestital novemu predsedniku CDU

Slovenija

Predsednik slovenske vlade in Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša je danes čestital novemu predsedniku nemških krščanskih demokratov (CDU) Arminu Laschetu za izvolitev. Na Twitterju je Janša čestitko objavil v nemščini in še zapisal, da se veseli nadaljnjega sodelovanja med SDS in CDU.

Ministrski predsednik Severnega Porenja-Vestfalije Laschet je bil danes na digitalnem kongres CDU izbran za novega predsednika stranke. Velja za zagovornika sredine in zmernosti. Uradno naj bi zmagovalca današnjih volitev stranka potrdila 22. januarja. Laschet bo na čelu CDU nasledil dosedanjo predsednico Annegret Kramp-Karrenbauer, ki se je položaju odpovedala pred skoraj letom dni.

Ministrski predsednik Severnega Porenja-Vestfalije je že dlje časa eden vidnejših politikov CDU, ki je pogosto zvesto stal ob kanclerki Angeli Merkel in zagovarjal nadaljevanje njene politike. Po odstopu Kramp-Karrenbauerjeve se je zdel naravni naslednik na čelu stranke. V svojih nastopih poudarja pomen enotnosti stranke.

Z izborom novega predsednika CDU se v Nemčiji začenja super volilno leto. V šestih deželah bodo letos volili deželne parlamente, vrhunec pa bodo parlamentarne volitve 26. septembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  17 .01. 2021 ob  15: 13
JA, MEINE LIEBE FUHRER ! ALLES IN ORDNUNG HERE IN SLOVENIA ALSO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kokodek |  17 .01. 2021 ob  07: 00
bogi Nemci, zdaj bo še tam težil s čivkanjem
joe jaxson |  16 .01. 2021 ob  19: 09
da se nouv'š usrou