Izolani poraženi

Rokometaši novomeške Krke so v 5. krogu 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču premagali Istrabenz Pline Izolo z 28:25 (15:11). Krkaši so z zmago proti Izoli prišli do tretjega zaporednega uspeha in se zavihteli v zgornjo polovico prvenstvene lestvice, Izola pa je doživela drugi zaporedni poraz v domačem prvenstvu.

V uvodnih minutah sta ekipi zadevali izmenično in se menjavali v vodstvu, po 8:8 pa so v dvorani Marof zagospodarili domači. V 25. minuti so vodili z 11:8, na odmor pa odšli s prednostjo štirih golov (15:11). V nadaljevanju je domača prednost še nekoliko narasla, v 41. minuti pa so se gosti približali na gol zaostanka (17:18). Krkaši so nato znova pobegnili, vodili za gol ali dva, v zaključku pa prišli do prednosti 28:24 in upanja za Izolo je bilo konec.

Strelsko najbolj razpoloženi so bili Matjaž Borovnik, Peter Božič in Elvin Čosić, ki so nasprotno mrežo zatresli po sedemkrat.

Krka bo tekmo šestega kroga igrala prihodnjo soboto, v gosteh jo čaka Krško, Izola pa se bo isti dan doma pomerila s Slovanom.

Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Požežnik (Celje). * Krka: Jurečič 6, Suholežnik, Lavrič, Okleščen, Špende 6, Štangelj, Maričič, Svetelšek 4, Irman 1, Grubar, Jakše, Borovnik 7, Cvikl 4, Zaponšek, Adamčič, Klobčar. * Istrabenz Plini Izola: Gregorc, Jurič 4, Božič 7 (5), Stepančič 5, Kojić, Bubnič, Brečko, Grlj, Čosić 7, Markovič, Bjelanovič, Redžić, Vukovič, Smolnik 2, Kevič, Vidic. * Sedemmetrovke: Krka 0, Istrabenz Plini Izola 5 (5). * Izključitve: Krka 10, Istrabenz Plini Izola 10 minut. * Rdeč karton: /.