Celjani premagali Izolane

Izola

Rokometaši Istrabenza Plinov Izole so v včerajšnji tekmi 8. kroga 1. NLB Leasing lige izgubili s Celjem Pivovarno Laško s 25:29 (9:16).

* Športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: I. in B. Pirc (oba Krško).
* Istrabenz Plini Izola: Gregorič 1, R. Jelovčan, Kević, Jurič 1, J. Jelovčan 1, Dolenc, Božič 10 (3), Bubnić, Brečko, Markovič, Bjelanović, Redžić 2, Vuković, Smolnik 8 (3), Rončevič, Vidic 2.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Nunčić, Marguč 7 (2), Žuran 1, Janc, Razgor, Ranevski, Skube 4, Poteko, Praznik, Slišković 8, Potočnik, Zelenović 6, Žabič, Lekai 1, Žvižej 2 (1).
* Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 9 (7), Celje Pivovarna Laško 5 (3).
* Izključitve: Istrabenz Plini Izola 12, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeč karton: /.

Celjski rokometaši so dosegli peto zaporedno zmago, na Obali pa so vse dvome o zmagi razrešili v prvem polčasu, ki so ga zaključili s kar sedmimi goli prednosti (16:9). V nadaljevanju so močno popustili in skorajda lahkomiselno zapravili kar devet golov prednosti iz začetka drugega polčasa (21:12). Primorci so znižali na 20:23, celjske zmage pa vendarle niso ogrozili.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Ivan Slišković z osmimi goli, enega manj je dosegel Gašper Marguč, izkazal pa se je tudi vratar Urban Lesjak s 14 obrambami. V izolski ekipi sta izstopala Peter Božič in Žiga Smolnik. Prvi je dosegel deset, drugi pa osem zadetkov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Krško, izolska pa bo gostovala v Trimu. Obe tekmi bosta v nedeljo, 27. oktobra.