ITALIJANI PROTI NAGOVORU ZELENSKEGA NA FESTIVALU SANREMO: "Ne delajte spektakla iz vojne, sredi glasbe bo zahteval orožje in tanke"

Svet

Intelektualci, novinarji in umetniki v Italiji so sprožili peticijo proti načrtovanemu nagovoru ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega na glasbenem festivalu Sanremo, ki bo potekal od 7. do 11. februarja. Zelenskega so povabili na zadnji večer festivala, sam pa naj bi izrazil željo, da bi po videopovezavi posredoval sporočilo miru.

Napovedano sodelovanje ukrajinskega predsednika na festivalu, katerega zmagovalec predstavlja Italijo na tekmovanju za pesem Evrovizije, je sprožila kritičen odziv italijanske javnosti.

Številni intelektualci, diplomati, umetniki in drugi so podpisali peticijo proti "militarizaciji" festivala. "Glasbe ne smemo mešati z vojno propagando," piše v njej.

"Iz vojne ne morete narediti spektakla. Še posebej ne v oddaji, v kateri se izvajajo pesmi," je kritično dejal igralec in glasbenik Moni Ovadia. "Sredi glasbene oddaje bo Zelenski zahteval orožje, topove in tanke, kar je neprimerno za glasbeni festival," pa je izjavil televizijski voditelj Mario Giordano.

Vsakoletni glasbeni festival Sanremo je v Italiji zelo priljubljen in vselej beleži visoko gledanost. Številnim znanim italijanskim glasbenikom, kot sta na primer Eros Ramazzotti in Adriano Celentano, je festival služil kot odskočna deska za mednarodno kariero.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  27 .01. 2023 ob  18: 20
10
Tudi jaz bi dal podpis! Je.i se Zelenski in vsa bruseljska hunta z Ursulo na celu!!
kokodek |  27 .01. 2023 ob  16: 53
13
bravi, bravi !!!!
magik |  27 .01. 2023 ob  16: 42
15
Ja, v Italiji ni tako kot pri nas, ko si je Ukrajinska skupnost v Sloveniji DRZNILA zahtevati prepoved nastopa ruske sopraniste Ane Netrebko.
Primorska |  27 .01. 2023 ob  15: 50
16
Bravo sosedi ..tudi tako bo kot napovedujejo ce mu dovolijo..nemores ga vec niti poslusat niti gledat kako je dosadan ta Zelinski ...