ISTRSKI ŽUPAN SE JE POKESAL: Opravičil se je zaradi prostaškega žaljenja novinarke

Istra

Župan občine Tar Vabriga v hrvaški Istri Nivio Stojnić se je v sporočilu za javnost opravičil novinarki Glas Istre Chiari Bilić in vsem ženskam zaradi prostaškega odziva na vprašanje novinarke puljskega časnika. Medtem je izstopil tudi iz v hrvaški Istri vladajoče Istrske demokratske skupščine (IDS).

Bilićeva je bila v prejšnjo sredo deležna prostaškega in popolnoma neprimernega odziva Stojnića na vprašanje o nelogičnostih in nejasnostih glede njegovega premoženja, ki ga mora kot državni uradnik prijaviti. Na vprašanje novinarke je Stonjić v telefonskem pogovoru odgovoril žaljivo z večkratnim prostaškim omenjanjem svojega spolovila in "kajenja".

Stojnić se je v četrtek zaradi neprimernih besed opravičil Bilićevi, uredništvu Glasa Istre, vsem ženskam in celotni javnosti. Ni želel pojasnjevati ozadja celotne zgodbe, je pa priznal, da za tovrsten odziv na vprašanje novinarke ni opravičila. Bilićevi se namerava tudi osebno opravičiti. Priznal je tudi napake v svoji prijavi premoženja. Potem so tudi iz IDS potrdili, da je Stojnić izstopil iz stranke. V IDS so sicer takoj po incidentu sporočili, da je tovrstna primitivna raven komunikacije nesprejemljiva s temeljnimi načeli stranke.

Neprimeren odnos župana do novinarke je med prvimi ostro obsodilo hrvaško novinarsko društvo (HND). Skupaj s hrvaškim novinarskim sindikatom so lani poleti sprožili akcijo "Le odgovorite na vprašanje". Neposredni povod za kampanjo je bila seksistična izjava zagrebškega župana Milana Bandića do novinarke.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija