GUSARSKI TURNIR V PIRANU: Mladi nogometaši za dečka Urbana, svoje drese podarila tudi "velika imena"

Piran

Nogometni klub (NK) Portorož-Piran ta konec tedna organizira 6. Gusarski turnir za mlade nogometaše za selekcije U-9 in U-11. Ob klicu na pomoč so se z dobrim namenom povezali z Lariso Štoka, ustanoviteljico društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, kjer tokrat želijo pomagati tudi dečku Urbanu. "Če bo Urbanu zdravje dopuščalo, nas bo v spremstvu staršev in Palčice pomagalčice tudi obiskal," so napovedali organizatorji.

Ob letošnji priložnosti so se odločili pomagati dečku Urbanu, o katerem smo na Regionalu že poročali.

"Pozivamo vse, tudi tiste, ki se turnirja ne boste udeležili, da se nam pridružite z zbiranjem donacij ter da vsak po svojih zmožnostih prispeva na tekoči račun društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki ali pošljete sporočilo SMS s ključno besedo URBAN5 na 1919 in prispevali boste 5 EUR za nadaljevanje izdelave genskega zdravila za Urbana in ostale otroke s sindromom CTNNB1," so ob tem pozvali v NK Portorož-Piran.

Tako 28. kot 29. maja bo na prireditvi postavljen LONČEK UPANJA - Srebrni kovančki za URBANA.

Turnir bo sicer potekal na stadionu v Piranu, in sicer po naslednjem razporedu:

Sobota, 28. 5. 2022: U-9, letnik rojstva 2013 in mlajši (5+1, na umetni travi).

Nedelja, 29. 5. 2022: U-11, letnik rojstva 2011 in mlajši (6+1, na umetni travi).

Na turnirju bo NK organiziral tudi srečelov. Da bi zbrali dodatna sredstva, so organizatorji priskrbeli nekaj dresov nogometnih šampionov, ki jih boste lahko zadeli z nakupom srečke na turnirju. Vsa tako zbrana sredstva bodo namenjena za razvoj zdravila za Urbana. Dnevno na Facebook strani nogometnega kluba objavljajo fotografije podarjenih dresov, ki jih lahko z nakupom srečke in kančkom sreče izžreba vsak.

Podpisane drese so poslali:

Andraž Struna, nekdanji slovenski reprezentant (27 nastopov in 1 zadetek) z bogato mednarodno kariero.

Domen Črnigoj, slovenski reprezentant (22 nastopov in 3 zadetki), ki je letos branil barve Venezie FC v Italijanski Serie A.

Peter Španičsportajmo.si, nam je priskrbel dres slovenskega prvoligaša Tabor Sežane, podpisanega s strani cele ekipe in trenerja Maura Camoranesija, in dres Parme, nekdanjega italijanskega velikana, ki trenutno igra v Serie B.

"Športniki vedno znova dokazujemo, da znamo stopiti skupaj, še posebej, ko gre za pomoč otrokom. Posebna zahvala gre vsem donatorjem dresov, ki so s svojo gesto pokazali, da niso velikani le na nogometnem igrišču, temveč da imajo tudi veliko srce. Vabljeni na turnir – kupite srečko, saj boste tako pomagali Urbanu, da bo lahko normalno živel," so še zapisali organizatorji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija