GROZLJIVO POSILSTVO NA SICILIJI: Sedmerica Egipčanov napadla 13-letnico

Svet

V Cataniji na Siciliji policija preiskuje skupinsko posilstvo 13-letnega dekleta. Grozljiv zločin se je zgodil minuli torek na stranišču parka, vsi osumljenci so Egipčani, nekateri med njimi tudi mladoletni, je sporočila policija. Tamkajšnji tožilec je izjavil: "Posiljujejo, da se hvalijo na družbenih omrežjih in s prijatelji!" Na grozljiv dogodek se je odzvala tudi politika. 

Sedem mladeničev je v parku Villa Bellini v Cataniji na Siciliji brutalno napadlo trinajstletnico, dva sta jo posilila. Grozljiv zločin se je zgodil 30. januarja 2024 na stranišču parka. "Prosim, prosim, ne poškoduj me, izpusti me!" je bilo edino, kar je deklica uspela izgovoriti pred surovim napadom, a napadalci niso odnehali, čeprav jih je na vse načine poskušala ustaviti.

Dekle in njen fant sta, čeprav v popolnem šoku, uspela takoj prijaviti zločin, zaradi česar so policisti sedmerico osumljencev hitro izsledili.

Fotografije so simbolične.

Pri identifikaciji storilcev je bilo ključno priznanje 18-letnega Egipčana, ki se je po dogodku vrnil v nastanitveni center za migrante vidno razburjen. Kasneje je priznal, da je bil prisoten ob posiljevanju, vendar naj bi zgolj "gledal" in opazoval vrstnika, ki sta izmenično posiljevala trinajstletnico pred očmi njenega fanta, ki so ga drugi imobilizirali. Preiskava je izključila, da je sodeloval pri posiljevanju, vendar še ugotavljajo, ali je pomagal obkrožiti deklico, preden so jo potisnili v sanitarije, in ali je bil med tistimi, ki so imobilizirali njenega 17-letnega fanta, ki je bil prisiljen biti priča prizoru.

Kot navaja portal tg24.sky.it, so priporniki "vstopili v Italijo kot mladoletniki in bili sprejeti v nekaterih strukturah". Zoper njih je kot mladoletnikom veljala "prepoved izgona z možnostjo izdaje dovoljenja za prebivanje do polnoletnosti s strani policijske uprave"

Župan mesta Enrico Trantino je ob tem izjavil:  "Prisotni sta grenkoba in bolečina, kot da bi bilo s to vulgarno, podlo in strahopetno gesto oskrunjeno celotno mesto. Upam, da bodo sodni organi to, kar se je zgodilo, strogo kaznovali."  

Odzvala se je tudi premierka Giorgia Meloni. "Izražam svojo solidarnost z vami, država je tam in bo zagotovila, da bo pravici zadoščeno," je dejala med obiskom v Cataniji.

Ragazzina STUPRATA da una banda di SETTE egiziani davanti al fidanzato, minacciato, bloccato e tenuto lontano. Non...

Posted by Matteo Salvini on Saturday, 3 February 2024

Podpredsednik vlade Matteo Salvini pa je ob tem ponovil zahteve Severne lige za kemično kastracijo posiljevalcev. "Ne govorite mi o "strpnosti'"ali "napakah". Ob tovrstnih grozotah ne more biti pomilovanja, ampak samo eno zdravilo: kemična kastracija. o predlogu, ki ga je predložila Liga, o katerem naj se takoj glasuje." 

???? ORRORE A CATANIA: CASTRAZIONE E RIMPATRI ! Dopo Caivano e Palermo, ancora un tragico episodio di violenza, uno...

Posted by Annalisa Tardino on Saturday, 3 February 2024

O kemični kastraciji je spregovorila tudi evropska poslanka Lige Annalisa Tardino: "Za tujce repatriacija takoj! V Egiptu ne bi nikoli dovolili takšnega vedenja. Varnost naših otrok mora biti prednostna naloga po vsej Italiji," je poudarila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija