"EVO, IZ PRVE ROKE OD ZNANKE": Gre za lažne informacije, zatrjujejo v UKC

Slovenija

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so se odzvali na nekatere objave na družbenih omrežjih v zvezi s številom odvzetih brisov na testiranjih za okužbo z novim koronavirusom. Kot so zapisali, gre v takšnih primerih za lažne navedbe, saj UKC Maribor sploh nima laboratorija za brise.

Po spletu je v petek zaokrožil anonimni zapis, da naj bi v UKC Maribor medicinski sestri, ki jemlje brise za test na novi koronavirus, v podpis prinesli dokument, da je opravila 421 testov, čeprav naj bi jih samo 44, v nasprotnem primeru pa naj bi ji grozili z odpovedjo delovnega razmerja.

#policija.si naj to razišče! ‼️Javnost mora izvedeti, če je objava verodostojna! V kolikor je to res moramo ukrepati, če ne drugače pa na ulici!

Posted by MASKE DOL on Friday, October 23, 2020

Kot so pojasnili v mariborski bolnišnici, pri njih nimajo laboratorija za brise, prav tako pa medicinskim sestram ni potrebno podpisovati ničesar in s samim odvozom brisov niso povezane. V njihovem urgentnem centru sicer v zadnjem tednu opravijo okoli 50 hitrih testov dnevno, ob tem pa enota za obvladovanje bolnišničnih okužb med zaposlenimi vsak dan opravi povprečno še 100 do 150 testov.

❗️❗️Pojasnilo v zvezi z NERESNIČNIMI informacijami v objavah na družbenih omrežjih.❗️❗️ (Primer – na fotografiji)...

Posted by UKC Maribor on Monday, October 26, 2020

Standardne PCR teste pa opravlja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in ne UKC Maribor. Po podatkih vodje mariborskega oddelka za medicinsko mikrobiologijo v omenjenem laboratoriju Andreja Golleta je rekord v zadnjih nekaj dneh znašal okoli 900 brisov na dan, danes pa najverjetneje že več, saj storitve opravljajo za širšo regijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  26 .10. 2020 ob  19: 29
Kaki mentalni bolnik moreš bit, da greš ro objavljatjQuery1123005286254042518124_1603736902705? Upam, da ga dobijo in ga zaprejo za 2 leti v najstrožji zapor, da se malo ohladi...kre.ten
td |  26 .10. 2020 ob  19: 05
Bi zelo pomagalo, če bi takšnim fejkerjem prišli na sled in jih povabili do preiskovalnega sodnika.