Erjavcu priljubljenost raste, na lestvici ponovno Janković

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih slovenskih politikov vztraja predsednik države Borut Pahor, čeprav mu priljubljenost pada že drugi mesec zapored, kaže raziskava javnega mnenja, ki jo je za Planet TV izvedla agencija Episcenter. Zunanji minister Karl Erjavec je pridobil največ, na lestvici je znova ljubljanski župan Zoran Janković.

Najbolj priljubljenega slovenskega politika Boruta Pahorja, so anketiranci ocenili z oceno 67,6 od stotih možnih točk, v primerjavi s septembrom pa mu je priljubljenost upadla za slabi dve točki. Predsedniku države sledi kmetijski minister Dejan Židan z oceno 54,4, na tretjem mestu pa je zunanji minister in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec z oceno 48,8, še kaže anketa.

Sledijo predsednica vlade Alenka Bratušek s 43,9 odstotka, predsednik SDS Janez Janša s 43 odstotki ter predsednica NSi Ljudmila Novak z 38 odstotki glasov. Na lestvico se je tokrat zavihtel tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je na sedmem mestu s 37,1 odstotka glasov, sledijo pa še predsednik DL in minister za notranje zadeve Gregor Virant (36,2 odstotka), minister za zdravje Tomaž Gantar (35,9 odstotka) in na desetem mestu minister za pravosodje Senko Pličanič (33,2 odstotka).

Med politiki, ki so v primerjavi s prejšnjim mesecem pridobili največ, je finančni minister Uroš Čufer, ki zaseda 14. mesto, na zadnjem, 21. mestu, pa je ministrica za Slovence po svetu Tina Komel (20,9 odstotka).

fuj in fej |  03 .11. 2013 ob  21: 09
vse zamenjat, samo bruslju in ameriki vsi v rit lezejo, bruh..........