ELEKTRIČNE POLNILNICE NA ULICI 15. MAJA "VEČKRAT NE DELAJO, KOT DELAJO": Tako problematiko pojasnjuje občina

Koper

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, občan Kopra, ki poroča, da polnilnice za električna vozila na parkirišču pri Ulici 15. maja pogosto ne delujejo. Zakaj je temu tako, smo preverili na Mestni občini Koper. 

Bralec pravi celo, da tam polnilnice "večkrat ne delajo, kot delajo". Vsaj prvih deset dni maja je po njegovih besedah delovala samo ena polnilnica. "Da bi delovale vse štiri, je skoraj nemogoče oziroma zelo redko," navaja in dodaja: "Želimo podpirati trajnostno mobilnost, polnilnice pa ne delajo."

Z vprašanji glede problematike smo se obrnili na koprsko občino, kjer so nam pojasnili, da so s težavami nedelujočih polnilnic na parkirišču P+R na koncu Ulice 15. maja seznanjeni.

"Do izpadov prihaja zaradi preobremenitve priključka kot posledica uporabe polnilnih kablov domače izdelave," so nam pojasnili.

Bo pa Mestna občina Koper v kratkem oddala polnilno infrastrukturo v upravljanje zunanjemu ponudniku, ki bo odgovoren za upravljanje polnilnic in obračunavanje prevzete energije. Ta ponudnik bo zadolžen za širjenje polnilne infrastrukture na nove lokacije, "s čimer bomo v Mestni občini Koper sistematično pristopili k širjenju elektromobilnosti".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija