DAN MLADOSTI BO MARSIKJE OBELEŽEN: V Izoli bo zadonel tržaški pevski zbor Pinko Tomažič

Izola

17 let je minilo, odkar se je v Izoli rodila ideja, da si nekdanji jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito tudi v slovenski Istri zasluži svoje društvo in muzej. Gonilna sila tega je Jadran Poje. "Titonostalgiki" vsako leto nekdanji praznik dan mladosti v Izoli obeležijo s koncertom. Letos ga pripravljajo v petek, 27. maja, ob 20.00 na Manziolijevem trgu. Poseben bo že za to, ker bodo poleg dneva mladosti proslavili tudi 130 let od Titovega rojstva.

Namen kulturnega društva Tito iz Izole je ohranjanje idej Tita in spomin nanj. Kot pravi njihov predsednik Jadran Poje, se prejšnji sistem ne bo vrnil, želijo pa ohraniti vrednote, ki jim jih je nekdanji voditelj zapustil in se zdaj vse bolj izgubljajo: solidarnost, enakopravnost in strpnost. 

Dovoljenje za registracijo društva pod imenom Tito, jim je dal njegov vnuk Josip Joška Broz in jih pooblastil za uradne zastopnike Titovega lika.

Predsednik izolskega kulturnega društva Tito, Jadran Poje

Poleg izletov in humanitarnih akcij, za katere črpajo v nekdanjih delovnih brigadah, vsako leto ob dnevu mladosti organizirajo koncert, ki je postal že tradicionalni dogodek, na katerem se zbere lepa množica ljudi.

"Pridejo z vseh koncev Slovenije, pa tudi iz Italije in Hrvaške," opisuje Poje in dodaja, da bo Manziolijev trg skoraj premajhen za letošnjo prireditev.

Tokrat bodo obeležili tudi 130 let od rojstva Josipa Broza Tita.

Na koncertu, ki se bo v petek pričel ob 20. uri, bodo nastopili Marjetka Popovski, Drago Mislej - Mef ter Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič. Slednjemu bo društvo podelilo tudi najvišje priznanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .05. 2022 ob  20: 03
"nisemlevi", kja hočeš povedati, saj smo v kapitalizmu, pa prosti trg....a vseeno boni, vrste za bencin, vrste pred trgovino in pomanjaknje hrane še pride, torej pravi kapitalizem
Nisemlevi |  23 .05. 2022 ob  23: 15
-1
vračamo se v YU, sledi par nepar in boni, vi kar feštajte...
vseved |  23 .05. 2022 ob  11: 51
So povabili tudi Janšo'