Izolani padli v Velenju

Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 7. kroga 1. NLB Leasing lige premagali Istrabenz Pline Izolo s 37:22 (17:12).

Velenjčani so sredi tega tedna doživeli boleč poraz proti danskemu Aalborgu v ligi prvakov, v sedmi tekmi državnega prvenstva pa so dosegli sedmo zmago in na vrhu lestvice prehiteli prav tako še neporaženi mariborski Branik.

Slovenski prvaki so vse dvome o zmagi razrešili v začetku drugega polčasa, ko so si že v peti minuti nadaljevanja priigrali deset golov prednosti (22:12), v nadaljevanju pa z nespremenjenim strelskim ritmom dosegli svojo drugo najbolj prepričljivo zmago v tem prvenstvu. Tekmece iz Izole so danes ugnali z razliko v golih +17, medtem ko so Ormožane v petem krogu premagali s +21.

V velenjski vrsti sta bila strelko najbolj učinkovita Rok Golčar in Niko Medved. Prvi je dosegel devet, drugi osem golov, pri gostih pa je Peter Božič dosegel šest zadetkov.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Krškem, izolska pa bo gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta v sredo, 23. oktobra.

Gorenje Velenje - Istrabenz Plini Izola 37:22 (17:12)

* Rdeča dvorana, gledalcev 300, sodnika: Klančar in Parezanovič (oba Ribnica).

* Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte 2, Medved 8 (3), S. Burić, Cingesar 1, K. Cehte 3, Skube 3, Golčar 9, Šoštarič 5, Papež, Vrečer, Dobelšek, Gams, Nosan 2, Oštir, Dujmovič, Bećiri 2.
* Istrabenz Plini Izola: Gregorič, R. Jelovčan, Kevič, Zorič-Stepančič, Božič 6 (3), J. Jelovčan 1, Brečko 2, Markovič 2, Smolnik 5, Vidic 1, Jurič 1, Redžić 3.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (3), Istrabenz Plini Izola 5 (3).
* Izključitve: Gorenje Velenje 6, Istrabenz Plini Izola 8 minut.
* Rdeč karton: /.

Deli novico:

Zvesti navijači |  21 .10. 2013 ob  09: 11
Koliko Ribarov je bilo v Velenju?...