Bratuškova: Smo na poti, da svoje težave rešimo sami

Premierka Alenka Bratušek se je po prejeti zaupnici v DZ oz. potrditvi sprememb proračuna za leto 2014 poslancem zahvalila za zaupanje, ministrom pa za opravljeno delo. Zaupnica pa, kot pravi, ni edina obljuba, ki jo izpolnjuje. Prepričana je, da so razmere v Sloveniji boljše, po njenih besedah pa je država tudi na poti, da svoje težave reši sama.

Bratuškova je v nagovoru poslancem dejala, da je izpolnila tudi obljubo, da se ne bo ukvarjala s preteklostjo ampak gledala v prihodnost. "Prav tako sem obljubila, da bom naredila vse, da bomo svoje težave rešili sami. In točno na tej poti smo," je dejala. Kot je dodala, je zelo optimistična glede ocene proračunskega predloga in ukrepanja za odpravo presežnega primanjkljaja, ki jo bo danes objavila Evropska komisija.

Če bodo še naprej delali tako, bodo po njenem mnenju v drugi polovici naslednjega leta prav gotovo beležili pozitivno gospodarsko rast in še manj brezposelnih. Verjame, da bodo ob takšnem delu vlade tudi državljani in državljanke "prav kmalu občutili pozitivne učinke našega dela".

Zahvalila se je koalicijskim partnerjem

Bratuškova se je zahvalila tudi koalicijskim partnerjem, ker so po njenih besedah znali vedno, ko je bilo to treba, stopiti skupaj in izbrati ukrepe, ki so dobri za državo.

Ponovila je, da je svojo obljubo po vložitvi zaupnice danes izpolnila. Po njenih besedah to ni edina obljuba, ki jo izpolnjuje. "Razmere v Sloveniji so boljše, predvsem bolj strpne," je ocenila.

O tem, kako bo vlada delala naprej, bodo koalicijski partnerji več povedali na današnji novinarski konferenci, je napovedala Bratuškova.

Iz PS so sporočili, da se je čestitkam ob izglasovani zaupnici v jutranjih urah pridružilo Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo (Alde) iz Bruslja. Po navedbah PS so v sporočilu predsednici vlade zapisali, da podpora pomembnim zakonom ter predlogu proračuna, ki so bili danes sprejeti v DZ, potrjuje, da je Slovenija na dobri in pravi poti.

"Državljankam in državljanom RS v teh težkih časih vlivate upanje in evropski liberalci vas pri tem podpiramo," je med drugim v čestitki zapisal predsednik stranke Alde Graham Watson. Prav tako so izrazili spoštovanje odločnemu in sposobnemu vodenju države pod okriljem predsednice vlade Bratuškove.

Pika |  15 .11. 2013 ob  13: 53
Ja, seveda smo. Saj rešujemo mali tudi za velike.