Večina nezadovoljnih z vlado Alenke Bratušek

V tokratni anketi Dela je 62 odstotkov vprašanih nezadovoljnih z delom vlade Alenke Bratušek, 32 odstotkov pa jih je zadovoljnih. 53 odstotkov vprašanih pričakuje, da se bo v prihodnjih 12 mesecih gospodarski položaj v Sloveniji poslabšal. 74 odstotkov anketiranih pa meni, da bo krizni davek prizadel njihov družinskih proračun, kaže anketa Dela.

 

V tokratni anketi dela so spraševali tudi, ali je primerno, da vlada v teh kriznih časih odhaja na dopust. 49 odstotkov vprašanih meni, da ni primerno, enak odstotek pa jih meni, da je primerno. Dva odstotka vprašanih sta odgovorila z ne vem.

Več kot polovica vprašanih (53 odstotkov) pričakuje, da se bo gospodarski položaj v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih poslabšal. 32 odstotkov vprašanih meni, da se ne no spremenil, izboljšanje pa pričakuje 13 odstotkov.

74 odstotkov vprašanih meni, da bo krizni davek prizadel njihov družinskih proračun, 25 odstotkov jih meni nasprotno, da davek ne bo prizadel njihovega proračuna. 66 odstotkov jih meni, da bo davek resnično uveden, 29 odstotkov da ne bo, pet odstotkov pa ni vedlo, kako odgovoriti.

Anketirane so spraševali tudi o letnem dopustu. 46 odstotkov jih namerava zapraviti enako kot lani, štirje odstotki bodo zapravili več, 24 odstotkov pa manj. Četrtina anketiranih se letos ne bo odpravila na dopust.

Telefonsko anketiranje je potekalo 24. in 25. julija na reprezentativnem vzorcu 402 odrasla državljana. Opravil ga je oddelek za tržne raziskave Dela Stik.

StrupeniAi |  05 .08. 2013 ob  10: 50
lp
Ne vem kako i kje najdejo sogovornikie ti anketiranci.Ta vlada se lahko da samo ob boku,Pahorju ko je bil na oblasti,samo oni so se bolj igrali .Katastrofa!!NI problema dokler je kritična masa tako majhna kot je,kaj bo če se to obrne pa ne more napovedati nihče.lp