BOSTE V KRATKEM 'OBISKALI' KATERO OD ITALIJANSKIH LETALIŠČ? Bodite pripravljeni na ta ukrep

Svet

Od danes na vseh italijanskih letališčih zaradi širjenja koronavirusa merijo telesno temperaturo vsem potnikom, ki prispejo z mednarodnimi leti. Za takšen ukrep so se odločile tudi turške oblasti, izvajati ga bodo začele v četrtek.

Doslej so na italijanskih letališčih telesno temperaturo merili zgolj potnikom, ki so prispeli z območij, ki jih je prizadel novi koronavirus. Zdaj pa jo merijo vsem potnikom, ki prispejo z mednarodnimi leti, tudi tistimi iz Evrope, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na rimskem letališču Fiumicino preverjajo tudi potnike na notranjih letih.

Na letališčih, na katerih nimajo naprav za merjenje temperature, bodo temperaturo merili prostovoljci Rdečega križa. Sodelovalo jih bo več sto.

V Italiji so v petek razglasili izredne razmere zaradi novega koronavirusa in prekinili vse letalske povezave s Kitajsko, od koder se je novi koronavirus razširil. Doslej so v Italiji potrdili dva primera okužbe. Kitajskemu paru, ki je okužen, se je v torek poslabšalo zdravstveno stanje.

Telesno temperaturo bodo od četrtka merili tudi vsem letalskim potnikom, ki bodo prišli v Turčijo. Doslej so preverjali potnike iz Kitajske, Japonske, Tajvana, Tajske, Hongkonga, Singapurja, Južne Koreje in Malezije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija