BLIŽNJE SREČANJE S KORONAVIRUSOM MLADE PSIHIATRINJE: "Kosti so bolele, kot bi jih lomil, pljuča so bila premajhna in zrak preredek"

Slovenija

Bližnje srečanje s koronavirusom, ki je prišel v njeno družino, je opisala tudi mlada specialistka psihiatrije. "Bolezen si je v celoti podredila moje telo. Presenetilo me je, da ga je premetavala tako nepredvidljivo in neprizanesljivo," pravi Nina Curk Fišer, ki priznava, da niti njene lastne izkušnje in dosedanje poznavanje prebolevanja bolezni niso bile uspešen vodnik pri tej bolezni.

Zapis dr. med., spec. psih. Nine Curk Fišer so objavili na družbenem omrežju Facebook Mladi zdravniki Slovenije. Po njenem mnenju je koronavirusno bolezen najverjetneje v družino prinesel njen mož. Kot pravi, sta družino pravočasno izolirala, zbolela sta oba. "To je zapis naših krompirjevih počitnic, ko je bil krompir sreča, da sta hčerki ostali zdravi," je v uvodu zapisala mlada specialistka psihiatrije.

"Covid-19 je moje telo, telo mlade, zdrave nekadilke in rekreativne tekačice pošteno utrudil in razbolel. Kosti so bolele, kot bi jih lomil, pljuča so bila premajhna in zrak preredek. V glavi je vladal občutek tenzije in kljuvanja, v mišicah zbadanje. Nisem imela moči in energije, počutila sem se krhko in šibko. Če bi lahko, bi preležala in prespala dan. Preko noči je bila bolezen do mene prijaznejša, takrat nisem kašljala, paracetamol je ponoči izbojeval bitke z bolečinami. Bolezen si je v celoti podredila moje telo. Presenetilo me je, da ga je premetavala tako nepredvidljivo in neprizanesljivo. Lastne izkušnje in dosedanje poznavanje prebolevanja bolezni niso bile uspešen vodnik pri trenutni bolezni. In to je dodatno načelo občutek obvladljivosti, predvidljivosti in varnosti," svoje izkušnje s srečanjem koronavirusa opisuje Curk Fišerjeva, ki v svojem zapisu tudi dodaja, kako se je družina soočala z režimom izolacije obolelih članov.

Številne slovenske družine so v preteklih dneh ali tednih na obisk dobile - korono. O zdravilni moči občutka, da je...

Posted by Mladi zdravniki Slovenije on Sunday, November 1, 2020

"Kot družino so nas opogumljala sporočila sorodnikov, prijateljev in kolegov. Skrb sodelavcev in dobronamerni nasveti so vzbujali občutek, da so stvari kolikor toliko pod kontrolo in da bo minilo. Občutek, da je ljudem za ljudi iskreno mar, je vrednota, ki jo velja v teh težkih časih še toliko bolj krepiti in negovati, saj na nek način deluje zdravilno in opogumljajoče," je Curk Fišerjeva še izpostavila pomen medsebojne pomoči in se v pismu zahvalila vsem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .11. 2020 ob  20: 46
@ ojoj, no pa ti opiši potek bolezni!
ojoj |  02 .11. 2020 ob  20: 12
@vseved: isti si kot Potrč, samo na drugem bregu, popolnoma isti, samo GOBCAŠ! Potrč gobca ti gobcaš in v čem sta si različna?
vseved |  02 .11. 2020 ob  18: 33
@ alen , predvidevam, da si prebolel okužbo zato prosim opiši nam kakšni so simptomi , kako se človek počuti ? Ali pa samo gobcaš kot Potrč?
Alen |  02 .11. 2020 ob  13: 31
-9
Bla bla bla sploh niso takšni simptomi ne laži in vzami apaurin in nenapihuj še ti slovenski narod! Avša