BIVŠI DIJAK PRAVOSLAVNE GIMNAZIJE SE JE VRNIL Z EKSPLOZIVOM: Napravo razstrelil na vhodu (VIDEO)

Kronika

Bivši dijak pravoslavne šole v ruskem kraju Serpuhov v moskovski regiji je danes v prostorih šole sprožil doma narejeno eksplozivno napravo. Pri tem sta bila po prvih podatkih policije ranjeni najmanj dve osebi, ob bivšem 18-letnem dijaku še petnajstletnik. Oba sta v bolnišnici, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Več ruskih tiskovnih agencij, ki so navajale neimenovane policijske vire, je poročalo o sedmih ranjenih. Tass je poročal o osmih ranjenih, med katerimi je bilo sedem otrok. Po neimenovanem policijskem viru je tudi poročal, da je napadalec kasneje ranam podlegel ter da je šlo morda za maščevanje, saj je bil v konfliktu z dijaki in učitelji šole.

Incident se je zgodil v pravoslavni gimnaziji, ki se nahaja nasproti pravoslavnega samostana v kraju Serpuhov, ki leži kakih sto kilometrov južno od Moskve.

Iz notranjega ministrstva moskovske regije so sporočili, da so dijake in učitelje evakuirali ter da razjasnjujejo okoliščine napada ter iščejo morebitne druge žrtve, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po doslej znanih podatkih je bivši dijak eksplozivno napravo aktiviral, potem ko je vstopil v šolo, na njenem vhodu.

Napadi z eksplozivi ali streljanja na šolah so bili v Rusiji dolgo časa redkost, a jih je zadnja leta več. Zato so po nalogu ruskega predsednika Vladimirja Putina v državi zaostrili zakonodajo na področju posedovanja orožja.

Septembra je študent na kampusu univerze v Permu ubil šest ljudi in jih ranil več kot deset. Maja pa je 19-letni bivši učenec v streljanju na šoli v Kazanu ubil devet ljudi, spominja AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija