STRELSKI POHOD 19-LETNEGA NEKDANJEGA DIJAKA V RUSIJI: Umrlo je osem ljudi, 21 je ranjenih (VIDEO)

Kronika

V ruskem mestu Kazan je danes napadalec na srednji šoli izvedel strelski napad. Glede na zadnje podatke oblasti je bilo ubitih najmanj osem ljudi, večinoma učencev. Številni so bili v napadu poškodovani. Napadalca so prijeli.

"Ubitih je bilo osem ljudi," so sporočili iz tiskovne službe predsednika regije Tatarstan Rustama Minihanova. Med ubitimi je en učitelj, so dodali. Ranjenih pa je 18 otrok in trije odrasli, so še navedli po poročanju ruske tiskovne agencije Tass. Pred tem so mediji poročali o najmanj 11 smrtnih žrtvah napada.

Rusko ministrstvo za izredne razmere je sporočilo, da bo v Kazan poslalo transportno letalo, s katerim bodo ranjene prepeljali v moskovske bolnišnice. Kazan sicer leži približno 700 kilometrov vzhodno od Moskve.

Sprva so ruski mediji poročali o dveh napadalcih, pri čemer naj bi varnostne sile enega ubile, enega pa aretirale. Vendar pa so oblasti kasneje sporočile, da je napad sam izvedel 19-letni nekdanji dijak šole, ki je zdaj v priporu.

Šolo, v kateri je bilo v času napada več kot 700 učencev in približno 70 zaposlenih, so evakuirali. Policija je preiskala šolo, pri čemer pa ni našla nevarnih predmetov, je povedal vir blizu preiskave. Uvedli so tudi kriminalistično preiskavo.

Ruski predsednik Vladimir Putin je družinam umrlih izrazil sožalje, ranjenim pa zaželel hitro okrevanje, je sporočil njegov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov. Pristojnim oblastem je odredil, naj ranjenim nudijo zdravniško in psihološko pomoč. Odredil je tudi preučitev zakonodaje o nadzoru nad orožjem.

Na vseh šolah v Kazanu, ki šteje več kot 1,2 milijona prebivalcev, so po napadu poostrili varnostne ukrepe. Oblasti pa so za sredo razglasile dan žalovanja za žrtvami napada.

Po napadu so poostrili varnostne ukrepe na vseh šolah v mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija