APEL OBUPANE FARMACEVTKE: "Dvakrat premislite, kaj je zares nujno in kaj je samo luksuz, razvada"

Slovenija

Neštetokrat v teh dneh je slišati dobronamerno opozorilo 'ostanite doma', ki ga večina sicer upošteva. In vendar so ljudje, ki delajo, morajo delati. V to kategorijo spadajo tudi farmacevti v lekarnah, ki pa kot kaže, nimajo ravno dobrih izkušenj s strankami. Ena izmed obupanih farmacevtov, ki v teh dneh stoji za pultom in ljudi oskrbuje z različnimi potrebščinami, "ni več mogla biti tiho", kot je zapisala na svojem Facebooku profilu, ker ljudje resnično ne ločijo med tem, kaj v času izrednih razmer nujno potrebujejo in kaj je zgolj razvada.

Kot je farmacevtka zapisala na Facebooku, ne more več biti tiho. "V teh dneh, ko vsi kličejo, kako naj ostanemo zdravi in doma ter opozarjajo na tiste, ki seveda zaradi vseh vas/nas ne morejo in morajo v službo, … bi tudi jaz rada opozorila na skupino takšnih, ki pa jih malokdo omeni, ker menda služimo mastne denarce na račun 'ta bolnih'," je navedla v zapisu in nadaljevala:

"Tudi farmacevti, ki delamo v lekarnah in nimamo čisto nič s farmacevtsko industrijo in njihovimi dobički, stojimo danes v prvih vrstah in ne moremo ostati doma."

Ob tem je navedla primer, kako je v lekarno prišel mladenič, si vtaknil zdravstveno izkaznico med ustnici in si razkužil roke. Potem je s prsti izkaznico prijel in jo ponudil farmacevtki. "Še dobro, da sem ga videla in mu pomolila razkužilni robček, da je kartico obrisal … Sprašujem se, koliko takšnih nisem videla."

Naslednja stranka – moški, ki v lekarni pove, da ima že dva dni vročino. "Pa kaj, ljubi ljudje, ni jasno vse te dni? Tudi jaz, ki sem farmacevtka, bi raje ostala doma, ker imam starše v rizični skupini, otroke, … Ne upam si pomisliti, kaj bi se zgodilo, če privlečem domov tole korono. Ne upam si pa tudi pomisliti, kaj bi rekli vi, če bi samo eden s kartico v ustih privlekel virus v lekarno, okužil mene, okužil vse sodelavke in bi lekarno jutri gladko zaprli. Kdo pomisli na tak scenarij? Jaz v teh dneh večkrat."

Kot še dodaja, bi se pa morda moralo to enkrat zgoditi, da bi ljudje uvideli, da tudi lekarniški farmacevti stojijo v prvih vrstah. Pa ne zato, da služijo mastne denarce, ampak zato, ker ljudje tako hočejo in jih potrebujejo. Dolge vrste pred lekarnami v dneh, ko naj bi vsi ostali doma, so realnost.

"Če že, pridite v lekarno zdravi. Če to niste, pošljite nekoga drugega ali nas pokličite in vam bomo zdravila prinesli pred lekarno, v skrajnem primeru pa tudi na dom. Ter nenazdanje ... Dvakrat premislite, kaj je zares nujno zdravilo in kaj luksuz, razvada, samo nekaj, kar se mi zdi, da rabim, pa pravzaprav ne. Ostanite zdravi!"

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija