27 LET JE ČAKAL NA TA TRENUTEK: Mati se je zbudila iz kome in zaklicala sinovo ime

Svet

Munira Abdulla je leta 1991, ko je bila stara 32 let, doživela hudo prometno nesrečo, po kateri je bila kar 27 let v komi. A v nesreči, ko je v njihov avtomobil trčil šolski avtobus, je obvarovala svojega takrat 4-letnega sina Omarja. Ko se je prebudila iz kome, je zaklicala njegovo ime. Sin je zgodbo zdaj delil z arabskim časopisom The National, da bi sporočil svetu, da vedno obstaja upanje.

Štiriletni Omar je, zahvaljujoč svoji mami, nesrečo preživel le z modrico na glavi, medtem ko je bila Munira hudo poškodovana in je več ur čakala na zdravniško pomoč. Kasneje so zdravniki svojcem sporočili, da bo ostala v vegetativnem stanju, bolečino pa bo vseeno čutila. "Nikoli nisem obupal nad njo, ker sem vedno imel občutek, da se bo nekega dne zbudila," pa pravi zdaj 32-letni Omar.

Po dolgih letih čakanja, celo premeščanja iz bolnišnice v bolnišnico, se je Munira prebudila. Očitno je bil povod za to prepir, ki je nastal v njeni bolniški sobi in v katerega je bil udeležen tudi Omar. Po tem se je mati začela oglašati, čez tri dni je spregovorila sinovo ime. Zdravniki in znanstveniki pravijo, da gre za čudež, a Munira danes lahko odgovarja na vprašanja, opravlja pa tudi fizioterapije, ki ji bodo pomagale pri regeneraciji mišic.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija