100.000 EVROV ZA RAZOROŽITEV: Ponudba IS za avstrijskega vojaka ali policista

Svet

Pripadniki skrajne Islamske države naj bi za razorožitev avstrijskega policista ali vojaka ponujali 100.000 evrov, danes poroča časnik Kronen Zeitung. Kot so v odzivu navedli v avstrijski policiji, so informacije o tem prišle iz Slovenije, znane pa so jim že nekaj dni. Zaradi tega so bolj pozorni, ni pa bilo doslej nobenega incidenta.

Po poročanju Kronen Zeitung naj bi avstrijski policisti v Špiljah, kjer je množica beguncev, zaradi teh informacij prejeli interno svarilo. "Naše enote so bolj pozorne," je za avstrijsko tiskovno agencijo APA v ponedeljek zvečer povedal tiskovni predstavnik avstrijske policije Wolfgang Braunsar.

"Doslej ni bilo nobenih incidentov in tudi nobenih poskusov razoroževanja varnostnih sil," pa so v avstrijski policiji zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Govorice na spletu jemljejo resno

Kot so navedli, naj bi bil domneven vir informacij o ponujanju denarne nagrade za razorožitev avstrijskih vojakov in policistov Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi, kar še preverjajo.

Dodali so, da trenutno po različnih družbenih omrežjih na spletu krožijo številne govorice, domnevno iz zanesljivih virov, ki pa jih policiji ni uspelo izslediti. Kljub temu te informacije jemljejo resno, vsi policisti pa so tudi izšolani za zavarovanje sebe in kolegov.

Deli novico:

@zaSSeka |  03 .11. 2015 ob  18: 07
Jaz tvoje domovine zagotovo ne mislim branit, da bodo lahko nato v njej dotični delali kot da je njihova last. Tista domovina ki se jo smatral za mojo pa so mi jo uniči že več kot 25 let od tega! Zdaj pa teoretiziraj in na pamet govoriči kolikor ti dušek da!
zaSSeka |  03 .11. 2015 ob  16: 10
Pa se eno za brihtneza ki me je napadel.....
Pokazi mi enega faking Ukrajinca med njimi ENEGA
Ne mora verjet...tud pri njih poka
zaSSeka |  03 .11. 2015 ob  16: 09
Bravo holly Jura )
zaSSeka |  03 .11. 2015 ob  16: 08
Ze ki sem tako zloben....bos z menoj na barikadah branil domovino al bos kliznil z migranti na bus pa za ger ? )
sveti jurij |  03 .11. 2015 ob  15: 21
Mi pa še vedno nismo postavili ograjo na mejo s Hrvaško! Kaj bo ko bo muslić zabodel slovenskega polic aja ali vojaka? Bo Cmerar odgovarjal?
@zaSSeka |  03 .11. 2015 ob  15: 14
-2
Poslušaj ti pravi smrdljivc nečloveški. Migrant je pod streli že padel. Malo bolj se informiraj preden seješ golo nepreverjeno sovraštvo!! Očitno samo od sovraštva, zlobe in hudobije živiš!
zaSSeka |  03 .11. 2015 ob  15: 01
Prvi begunec migrant karkoli smrdljivega , ki bo padel pod streli bo zanetil to kar rabijo kaos....potem pa naj bo kar bo....
MAKE LOVE NOT WAR ! |  03 .11. 2015 ob  14: 50
Če bodo na koncu razorožili tudi sami sebe ( tudi nožev in sabelj ), je pa to zares pohvalna iniciativa !!... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=_d8C4AIFgUg