10 MALENKOSTI, KI JIH MORATE SPREMENITI V VAŠEM DOMU: In sreča bo potrkala na vrata!

Trendi

Majhne spremembe lahko v vaše življenje prinesejo finančno blaginjo ali novo ljubezen. Obstaja nekaj preprostih feng shui pravil, ki naj bi vam prinašala veliko sreče. Preberite, katere predmete morate premakniti in katerih se znebiti, da bo vaše leto 2021 teklo nemoteno.

Barva vrat

Kako naj bi sreča drugače vstopila v vaš dom, kakor skozi vrata? Za feng shui hiše je značilno, da so vrata, obrnjena proti severu, pobarvana z modro ali črno barvo. Vrata, ki so obrnjena v smer juga, pa bi morala biti rdeče ali oranžne barve. Tista, ki gledajo na vzhod, bi morala biti rjava ali zelena, vrata, ki gledajo na zahod pa sive ali bele barve. 

Sveže cvetje

Ne samo, da se boste sprostili s pridihom narave in s cvetjem ambient osvežili, šopek rož vam bo prinesel srečo tudi na finančnem področju. Izberite nekaj svetlih barv in postavite vazo na osrednje mesto v prostoru ali ob okno.

Pravilno razporejeno pohištvo

Feng shui strokovnjaki menijo, da je pravilna postavitev pohištva v dnevni sobi lahko ključna za pretok dobre energije. Fotelj naj bo naslonjen na steno. Kar zadeva spalnico, naj bo vaša postelja postavljena diagonalno na drugo stran sobe od vrat.

Sloni

Znano je tudi, da motivi slonov prinašajo srečo. Ta žival je v nekaterih kulturah simbol modrosti in moči. Majhne slonove figurice lahko zato ščitijo dom in gospodinjstvo.

Bambus

Po feng shuiju bambus v domu prinaša največ sreče v vseh pogledih. Je hidroponska vrsta rastline, ki lahko prinese mir, srečo, boljše razpoloženje in produktivnost, kamor koli jo postavite.

Red

Eno najlažjih feng shui pravil, ki se jih lahko držite, je odstraniti nered na vhodu v vaš dom. To ne pomeni, da naredite velike spremembe, ampak preprosto, da je vaš hodnik vedno urejen. Bodite organizirani in držite stvari na mestu. Udobneje vam bo in v lepem in urejenem prostoru boste lahko jasno razmišljali.

Dišeče palčke

Poleg tega, da v vašem domu širijo čudovit vonj, velja, da se lahko s prižiganjem kadilne palice znebite slabe energije.

Skleda s sadjem

Skleda, polna sadja, je videti precej mamljivo. Lahko ga postavite v dom, da odstrani nesrečo, saj naj bi pritegnil blaginjo in pozitivno energijo. Ta kitajski simbol plodnosti lahko izboljša tudi spolno zdravje.

Podkve

Številne kulture menijo, da je podkev predmet, ki prinaša srečo, in menijo, da je najbolje, da jo postavite nad vrata. Nekateri verjamejo, da usmerjanje podkve navzgor lahko zagotovi, da sreča nikoli ne zapusti hiše.

Ribe

Ribe, ne glede na to, ali živijo v akvariju ali so le predmet, prinašajo finančno blaginjo. Če ne želite imeti težav z rednim čiščenjem akvarija, lahko izobesite le lepo sliko teh vodnih živali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija