ZLATO PRIZNANJE V IZOLO: Dijakinje ustvarile pravo kulinarično mojstrovino (FOTO)

Izola

Na 21. mednarodnem festivalu Okusni zakladi so dijakinje 4. letnika Srednje šole Izola, programa Gastronomija in turizem, prejele zlato priznanje za kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro. Z "Istrsko manjado" so ljubiteljem istrske kulinarike želele ponudilo "izvrstno darilo, ki jih bo vedno znova spomnilo na značilne istrske okuse".

 

Poročali smo že o velikem uspehu obalnih dijakov na sejmu Alpe Adria, kjer je v sredo, 31. januarja 2024, potekal tudi mednarodni festival Okusni zakladi, ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije. Na festivalu je sodelovalo 28 ekip iz Slovenije in tujine, ki so na inovativen način predstavile kulinarični spominek.

Festivala so se udeležile tudi o dijakinje 4. letnika Srednje šole Izola, programa Gastronomija in turizem in prejele zlato priznanje.

Ana Marinšek, Ema Šinigoj Čotar in Katrina Golotič Faganel - pod mentorstvom učiteljice Katje Eržen - so iz lokalnih sestavin pripravile kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro, ki so ga poimenovale "Istrska manjada"

Kot so zapisali, si "z domačo figovo marmelado, oljčnim namazom, posušenimi krhlji kakija, grozdnim sokom in belimi kristalčki solnega cveta, položenimi v leseno ladjico - batano, prizadevajo izboljšati prepoznavnost destinacije". Hkrati želijo ljubiteljem istrske kulinarike ponuditi "izvrstno darilo, ki jih bo vedno znova spomnilo na značilne istrske okuse".

Dijakinje so s svojim inovativnim pristopom, lokalnimi sestavinami ter ljubeznijo do istrske kulinarike ustvarile pravo kulinarično mojstrovino. "Ponosni smo, da je ekipa Srednje šole Izola pripravila navdihujočo predstavitev, s katero je prepričala žirijo in osvojile zlato priznanje," so zapisali v sporočilu za medije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  07 .02. 2024 ob  22: 28
BRAVO ! ČESTITKE !