ŽE NAVSEZGODAJ DVE NESREČI ZARADI MALOMARNOSTI: Na avtocesti mu je zmanjkalo bencina, to je storil zatem

Kronika

Na gorenjski avtocesti sta se danes zgodaj zjutraj zgodili dve povezani prometni nesreči. Prva se je zgodila, ko je vozniku na pospeševalnem pasu avtocestnega priključka Brezje proti Karavankam zmanjkalo goriva, avto pa je neoznačen pustil tam. Vanj je trčila voznica in tudi njen avto je ostal neoznačen, čez čas pa je vanj trčil kombi.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je v avtomobil, ki je neoznačen stal na pospeševalnem pasu avtocestnega priključka, trčila voznica, ki se je vključevala na avtocesto. Po trčenju je njeno vozilo odbilo na vozni pas avtoceste, sama pa je iz vozila izstopila. Tudi njeno vozilo po nesreči ni bilo označeno in je vanj po določenem času trčil voznik kombija.

V nesrečah ni bil nihče poškodovan. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pa je bil pozitiven. Prometni policisti vodijo postopek proti vsem trem udeležencem.

Kot opozarjajo policisti, to, da nekomu zmanjka goriva, ni izredni dogodek, ampak malomarnost. "V vsakem primeru je ustavljeno vozilo na avtocesti nujno potrebno označiti," poudarjajo in dodajajo, da se je treba pomikati skrajno desno in vklopiti smernike. Treba si je nadeti odsevni telovnik in postaviti varnostni trikotnik ter poklicati prometno informacijski center za državne ceste na številko 1970 in sporočiti dogodek oziroma okvaro.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija