ZDA O PUTINOVIH BESEDAH: "Ne vidimo znakov, da bi se Rusija pripravljala na uporabo jedrskega orožja"

Svet

ZDA ne vidijo znakov, da bi se Rusija pripravljala na uporabo jedrskega orožja v Ukrajini, je po napovedi ruskega predsednika Vladimirja Putina, da je v primeru ogrožene suverenosti pripravljen uporabiti tovrstno orožje, v sredo sporočila Bela hiša.

Karine Jean-Pierre

"Ne vidimo niti razlogov, da bi prilagodili svojo jedrsko držo, niti znakov, da se Rusija pripravlja na uporabo jedrskega orožja v Ukrajini," je Putinove besede za novinarje komentirala tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Zdi se ji sicer, da Putin na nov način izraža jedrsko doktrino Rusije. A kot je dejala na poti z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom v Milwaukee, je ruska jedrska retorika nepremišljena in neodgovorna že, odkar je februarja leta 2022 napadla Ukrajino.

Putin je v sredo hvalil rusko jedrsko orožje in posvaril, da ga je pripravljen uporabiti, če bi bila ogrožena suverenost Rusije.

Kremelj sicer že ves čas trajanja vojne v Ukrajini pogosto omenja svoje jedrske zmogljivosti. Zadnji Putinovi komentarji na to temo prihajajo le nekaj dni pred predsedniškimi volitvami v Rusiji, na katerih se mu obeta nov šestletni mandat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija