PUTIN ZA RUSKO DRŽAVNO TELEVIZIJO: "Imamo najnaprednejše jedrsko orožje na svetu"

Svet

Rusija ima najnaprednejše jedrsko orožje na svetu, je danes za rusko državno televizijo povedal predsednik Vladimir Putin. Ruski voditelj je v istem intervjuju izrazil prepričanje, da morebitna napotitev vojakov z Zahoda ne bi spremenila razmer na ukrajinski fronti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vladimir Putin

Predsednik Rusije, ki je v zadnjih dveh letih vojne večkrat opozoril na nevarnost rabe jedrskega orožja v Ukrajini, je povedal, da imajo le ZDA primerljivo jedrsko triado, t.j. vojaško strukturo jedrske oborožitve z zmožnostjo izstrelitve raket s kopnega, zraka in morja, a da je Rusija na tem področju naredila večji napredek.

Kot je povedal, upa, da se bodo ZDA izogibale eskalacijam, ki bi lahko privedle k nuklearni vojni, pri tem pa poudaril, da so ruske sile pripravljene tudi na ta scenarij, ruske medije povzema srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kot navaja AFP, se Rusija ponaša z največjo zalogo jedrskih konic na svetu, imela naj bi jih okoli 5000.

Emmanuel Macron

V televizijskem intervjuju se je Putin odzval tudi na idejo francoskega predsednika Emmanuela Macrona o napotitvi vojakov zahodnih držav v Ukrajino, kar je sicer jasno zavrnila večina držav članic zveze Nato. Tudi v Parizu so kasneje pojasnili, da ne razmišljajo o napotitvi bojnih sil v Ukrajino.

Ne glede na to je Putin povedal, da tudi takšna napotitev ne bi spremenila razmer na fronti, kot po njegovih besedah na razmere ne vplivajo pošiljke orožja z Zahoda.

Glede vojne v Ukrajini, ki jo je pred dvema letoma sprožila Rusija, je izrazil željo za mirno rešitev, a poudaril, da je ključno, da ne pride do premora, saj da bi ta dal čas Kijevu za ponovno oborožitev.

Po tem, ko je poleti uspešno ustavila dolgo napovedano ukrajinsko protiofenzivo, je Rusija v zadnjih mesecih prešla v napad, kar je povzročilo zaskrbljenost na Zahodu. Da so se razmere po nekaj mesecih na bojiščih vendarle stabilizirale, je v ponedeljek zatrdil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  13 .03. 2024 ob  17: 00
Vedno znova vidva presenecata z glupimi nesmisli.
Stiv Rivs |  13 .03. 2024 ob  14: 51
-1
Ta mali Adolf že dve leti grozi z atomsko bombo.
Ni problema, vsaj vemo da bo on začel nuklearno vojno.
Na koncu bo končal mrtev v kakšnem jarku.
Za sabo pa bo pustil kako milijardo žrtev po celemu svetu.
Zadnjih 100 let smo imeli tri velike norce Hitlerja,Stalina in Putina.
ManofSteel |  13 .03. 2024 ob  14: 38
-4
Ja Putler, samo ti imaš jedrsko orožje in sedoč po tvojem razmišljanju je razbrat, da ti živiš na planetu Mars, ker tebe pač ne more ogrozit. Bwahaahahhaha

JkD dej mi povej en primer, kdaj se je zahod hvalil z jedrskim orožjem?
Ne kvasi bedarije.
In sodeč po Ruski tehnologiji bi človek rekel, da njihova Lada leti po zraku...bwahahahahaha
JKDWingChun |  13 .03. 2024 ob  13: 15
-2
Zakaj pišete Grožnja? To ni grožnja, to je opozorilo da ne drkat rusije ker bojo posledice! Vsi ostali se lahko hvalijo z takim in onakim orozjem pa ni nobena grožnja. Ko pa se pohvali Rusija, Kitajska ali Severna Koreja pa je takoj grožnja. Bedni ste mediji ni kej