ZASEŽENI PSIČKI V HRVATINIH NAŠLI SVOJ DOM: Zanimanja je bilo ogromno, prejeli so skoraj 400 prijav! (FOTO)

Koper

Vsi psički, ki so bili zaseženi v Hrvatinih, so našli svoj novi dom. Iz Zavetišča Obala so sporočili, da so bili oddani pred novoletnimi prazniki, zanimanja pa je bilo ogromno.

Povpraševanje po psičkih, ki so bili zaseženi v Hrvatinih v začetku meseca novembra, je preseglo pričakovanja. Kot so že takrat sporočili z Marjetice Koper, je nekaj dni po objavi Policijske uprave (PU) Koper telefon Obalnega zavetišča skoraj pregorel, elektronska pošta pa je bila povsem zapolnjena.

Kot napovedano, so bili psički za posvojitev na voljo od decembra dalje. Inšpekcija je izdala odredbo, ki je lastniku psičke trajno odvzela in jih predala v Obalno zavetišče na Dvorih pri Sv. Antonu, ki je pred njihovo oddajo poskrbelo za poseben protokol.

ℹ️ Spoštovani. Obveščamo vas, da so bili pred novoletnimi prazniki oddani vsi psički, ki so bili zaseženi v Hrvatinih v...

Posted by Zavetišče Obala l Obalno zavetišče on Sunday, January 3, 2021

Kot so danes sporočili, so bili pred novoletnimi prazniki oddani vsi psički, ki so bili zaseženi v Hrvatinih. Prejeli so 392 vlog, od tega 187 za francoske buldoge in 189 za pudlje, 16 pa jih je prispelo prepozno. Vsi prejeti vprašalniki so bili temeljito pregledani. Izmed vseh so opravili 'ožji izbor' in nato vsakodnevne osebne in predvsem telefonske razgovore.

"Sporočamo, da se imajo vsi psički v novih domovih odlično. Hkrati se iskreno opravičujemo vsem, ki tokrat niste uspeli priti do novega štirinožnega prijatelja," ob tem so v zavetišču pojasnili, da je bilo vlog zares ogromno in so skušali opraviti čim več osebnih in telefonskih razgovorov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija