Zaradi umetnega penisa bržčas za dve leti in pol brez športa

Za precej bizaren primer dopinške kršitve je v Italiji poskrbel atlet Devis Licciardi. Ker je pri dopinški kontroli skušal goljufati in vzorec oddati iz umetnega penisa, ga zdaj verjetno čakata dve leti in pol športnega mirovanja, takšno kazen namreč predlaga italijanski olimpijski komite (Coni).

Do zanimive zamisli, kako bi prelisičil dopinške nadzornike, je 27-letni športnik prišel pred nekaj tedni po državnem prvenstvu v teku na 10.000 metrov. Ker se mu je izvedba ponesrečila in so prevaro odkrili, mu zdaj grozi dve leti in pol prepovedi nastopanja; o kazni bo odločalo športno razsodišče Conija.

Zgodba ima tudi zabaven dodatek - Coni predlaga kazen tudi za Saro Malpetti, dekle pri nečednem početju ujetega atleta, ker je priznala, da je bila prav ona tista, ki je pripomoček kupila prek spleta, poskrbela pa je tudi za "čist" vzorec urina. Ker ni športnica in tako kazen prepovedi nastopanja ne bi bila učinkovita, italijanski športni organi, ki skrbijo za red na dopinškem področju, zdaj predlagajo, da ji prepovedo vstop na vse športne objekte v državi ...