Zaradi suma pedofilije aretiran vzgojitelj

Kronika

V enem od vrtcev v Ljubljani se je pojavil sum, da naj bi vzgojitelj v skupini štiriletnikov zlorabljal otroke. Na to naj bi ravnateljico vrtca opozorile druge vzgojiteljice, zatem pa je poklicala policijo, je poročal Svetu na Kanalu A. Pri policiji so za televizijo povedali, da je bila zaradi utemeljenega suma eni osebi odvzeta prostost.

Ravnateljico vrtca je prejšnji teden ena izmed sodelavk opozorila na neprimerno vedenje enega od vzgojiteljev. Ko je to slišala še od dveh drugih virov, je poklicala policijo. Pri policiji pa so povedali, da kriminalisti Policijske uprave Ljubljana vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivih dejanj, ki so povezani s spolno nedotakljivostjo v eni izmed vzgojno-izobraževalnih ustanov v Ljubljani ter da naj bi bila eni osebi odvzeta prostost na podlagi utemeljenega suma.

Ravnateljica je za televizijo še povedala, da je bil osumljeni vzgojitelj s to skupino otrok v stiku od pričetka septembra in da je bil takoj suspendiran.

Pika |  28 .09. 2013 ob  18: 36
Če je res, takim, žig na čelo, da se jih že na daleč prepozna. Pa jih ne rabi niti v arest spravit. Z žigom na čelu, bi bore malo hodili po svetu. Groza.