ZARADI KOLESARJENJA PO SOLINAH IN KLIFU VAS LAHKO TUDI OGLOBIJO: Nekaterih ne ustavijo niti table niti ovire (ANKETA)

Piran

Včeraj smo poročali o kolesarjih, ki kljub prepovedi vozijo tudi znotraj Krajinskega parka Strunjan, kjer je sicer vožnja s kolesi ali elektirčni kolesi in skiroji prepovedana, na to pa opozarjajo tudi table. Kot pravijo v parku, so tudi sami seznanjeni s tovrstnimi prekrški, globa zanje je 100 evrov. Ste kolesarje opazili tudi vi? Kaj menite o tej temi, vas sprašujemo v spodnji anketi.

"V Krajinskem parku Strunjan ni dovoljeno kolesariti na območju solin in po gozdnih poteh na klifu, torej znotraj naravnih rezervatov. Enako velja za električna vozila," so jasni upravljalci parka.

Kot nam je pojasnil Luka Kastelic, predpise varstvenih režimov v naravnih rezervatih nadzirajo naravovarstveni nadzorniki. Globa ob nespoštovanju pravil je 100 evrov z možnostjo plačila polovičnega zneska v roku 8 dni. "Vedno zaleže opozorilo, kolesar stopi s kolesa in nadaljuje pot s potiskanjem," opisuje Kastelic.

V Krajinskem parku sicer več tovrstnih kršitev opažajo na zunanjem nasipu na solinah, manj po gozdnih poteh na klifu.

Poleg tabel, ki so jih v Krajinskem parku postavili v letu 2019 – na solinah so postavljene na štirih mestih, na klifu pa na petih –, so namestili še dve oviri za kolesarje na solinah in tri na klifu.

Kaj pa o problematiki menite vi? Vabljeni k izpolnjevanju spodnje ankete!

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
DAN44 |  01 .06. 2022 ob  14: 19
tudi po pločniku se ni dovoljeno vozit s kolesom in električnim skirojem. pa ljudje tega sploh ne upoštevajo. premalo je kontrole in glob za takšne prekrškarje.
Pjero Panin |  01 .06. 2022 ob  14: 07
-3
Zaleze opozorilo.....
Ma hajde u tri pi...ma... kolko krat sem ti reku da ne se vozit z kolesom usro jedan me zaj...vsakic ko te vidim ti bom polomu to biciklo na hrbtu :-))))
Martin Kacur |  01 .06. 2022 ob  13: 44
100 € in spraznit gume