KOLESARJI 'DVIGUJEJO TLAK': "Vedno se najde kakšen model, ki misli, da za njega ne obstajajo pravila" (VIDEO)

Piran

Toplo vreme spomladi 'na plano' privablja tudi številne kolesarje. Teh je, ker ta šport vse bolj pridobiva na popularnosti, vsako leto več, s tem pa tudi gneče na zato namenjenih ali tudi nenamenjenih poteh. V Strunjanu so tokrat opozorili na obiskovalce, ki se po pešpoteh tamkajšnjega krajinskega parka vozijo s kolesi, čeprav table jasno kažejo na to, da tam kolesarjenje ni dovoljeno in morajo zato kolesarji sestopiti s koles in jih porivati ob sebi. V preteklosti pa je bilo kar nekaj črnila prelitega tudi na račun tistih, ki so namesto po Parenzani kolesarili po glavni cesti ali pa so po pešpoti ovirali sprehajalce.

"Pešpoti zunaj naselij in po obeh naravnih rezervatih (na klifu in v solinah z laguno) so namenjene izključno sprehajalcem in pohodnikom," so ob zgornji fotografiji zapisali v Facebook skupini Strunjan in tako opozorili na tiste, ki ne upoštevajo tabel za prepoved kolesarjenja. Kolesarji so na tako ozkih stezicah primorani vijugati med sprehajalci, slednji pa se jim umikati, čeprav za to ni kaj dosti prostora.

Čeprav se med komentarji pod objavo najdejo tudi taki, ki menijo, da na "vsako malenkost" ni treba opozarjati, pa je obveljalo splošno prepričanje, da tako obnašanje v parku ni sprejemljivo. "Vedno se najde kakšen model, ki misli, da za njega ne obstajajo pravila," se glasi eden od njih.

Objavil/a Strunjan dne Ponedeljek, 30. maj 2022

Z vprašanji, kdo nadzoruje spoštovanje predpisov, kakšne so globe in ali so s problematiko seznanjeni, smo se obrnili na Krajinski park Strunjan. Več sledi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Andrej_pepi |  02 .06. 2022 ob  09: 37
Regional, kdaj objavite članek od mamic z vozicki , sprehajalci ki bulijo v telefon in ostalimi, ki zasedejo kolesarske površine?
Martin Kacur |  31 .05. 2022 ob  21: 46
-3
Predlagam semafor na krožišča
nylarazgotra |  31 .05. 2022 ob  16: 42
11
Da ne govorimo o " pametnjakovičih" na kolesih ki dirkajo po plocnikih iin stezah. Za njih ne obstajajo prehodi za pešce, in niti noben drugi na tem svetu. Vsi se moramo njim umikati( jih niti ne slišim) in še te dobesedno pošljejo v tri krasne ker se nisi umaknil.
Bayliner |  31 .05. 2022 ob  16: 14
15
Marsikje dohitim kolesarje, ki veselo vozijo "vštric" na široko in se ne zmenijo za nikogar ........ primitivci
manemebasat |  31 .05. 2022 ob  13: 47
17
Pravila, omejitve, kazni, sankcije, prepovedi … vcasih je luštno blo, zdaj pa ni več tako
vseved |  31 .05. 2022 ob  12: 54
34
Redarje na teren pa kaznovat.Na semedelski promenadi ni nič bolje.