ZAHTEVAJO ZAŠČITO PREBIVALCEV: Bo Šarec prisluhnil županom obmejnih občin?

Slovenija

Občine ob meji s Hrvaško so se združile v pobudi za zaščito prebivalcev in bivalnega okolja zaradi nezakonitih migracij. Državo želijo tako spodbuditi, da se loti urejanja ob patruljiranjih poškodovanih cest, čiščenja obmejnih ograj in podobno. Pobudo so naslovili na predsednika vlade Marjana Šarca, je povedal metliški župan Darko Zevnik.

Zevnik je pojasnil, da bi se radi župani 13 obmejnih občin, ki so zaradi nezakonitih prehodov meje najbolj prizadete, s Šarcem sestali in začeli dialog oz. se pogovorili o ureditvi stanja ob nezakonitih migracijah. Gre sicer predvsem za praktične težave, odgovor predsednika vlade pa še pričakujejo, je še dejal Zevnik.

Koordinator skupine županov obmejnih občin, ki se soočajo s problemom nezakonitih migracij, in kostelski župan Ivan Črnkovič je sicer sporočil, da v omenjeni pobudi sodelujejo obmejne občine Kostel, Osilnica, Metlika, Črnomelj, Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina, Loška Dolina, Loški Potok, Ormož, Podlehnik, Krško, Zavrč in Središče ob Dravi. Združili pa so se z namenom, da bi jim vlada "pri težavah, s katerimi se vse pogosteje srečujemo, prisluhnila in sprejela potrebne in nujne ukrepe in po potrebi tudi prilagodila zakonodajo spremenjenim razmeram in novim potrebam v občinah," je še sporočil Črnkovič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .09. 2019 ob  09: 39
Šarec ne bo prisluhnil.