ZADKOVIĆ: "Direktor ima mojo podporo in zaupanje, vodenje občinske uprave je zahtevno že v običajnih časih"

Piran

Poročali smo, da bi moral direktor piranske občinske uprave Daniel Tomljanović po zakonu opraviti strokovni izpit iz upravnega postopka najkasneje v treh mesecih od zasedbe direktorskega mesta. Njegov komentar na dejstvo, da je bil pri opravljanju le-tega trikrat neuspešen, smo objavili že včeraj. Za komentar pa smo prosili tudi Občino Piran.

Daniel Tomljanović

"Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo tudi ali ima opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat strokovni izpit, v skladu z 31. členom Zakona o splošnem upravnem postopku opraviti najkasneje v treh mesecih od sklenitve delovnega razmerja," je bilo zapisano v javnem natečaju piranske občine za zasedbo uradniškega delovnega mesta na položaju direktorja občinske uprave.

Spomnimo, izmed osmih kandidatov je župan Đenio Zadković na funkcijo imenoval ravno Tomljanovića. Slednji strokovnega izpita predhodno ni imel opravljenega, na funkcijo pa je stopil iz popolnoma druge branže.

Kot nam je pojasnil aktualni direktor občinske uprave, se je pri opravljanju strokovnega izpita "zavleklo zaradi epidemije covida-19". Po njegovih besedah je bil prvi rok po njegovem prevzemu funkcije "šele avgusta". Ob tem je pripomnil, da "vsakega, ki misli, da gre za lahek izpit, vabim, da ga poskusi opraviti tudi sam".

Piranski župan daje Tomljanoviću še eno možnost, da opravi strokovni izpit

Za komentar smo se obrnili na Občino Piran, kjer navajajo, da je "vodenje občinske uprave zahtevno delo že v običajnih razmerah. Epidemija covida-19, ki se je začela lani marca, pa je poskrbela za povsem drugačne in do sedaj neznane izzive vodenja in organiziranja dela".

Slednje, tako pojasnjujejo, "zahteva in terja od direktorja občinske uprave najmanj dodatno vsakodnevno organiziranje delovnega procesa ter pripravo ustreznega odziva na novonastale razmere v občini na način, ki bi čim manj vplival na občane in občanke".

Đenio Zadković

Ravno "potreba in zahteva po stalni prisotnosti oziroma dosegljivosti" pa po njihovih besedah ne omogoča kakovostne priprave na zahteven strokovni izpit.

"Glede na zapisano se je župan odločil, da direktorju, ki ima vso njegovo podporo in zaupanje, daje še eno možnost, da opravi izpit iz upravnega postopka," zaključujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mojcaa2 |  03 .02. 2021 ob  20: 01
Hahahhahahhaha... Ma ne mores verjet.. In to je en direktor? 3x padel!!!!! Se pravi, njegovi podrejeni imajo izpit, direktor ga ne more nareditijQuery1123009791082340170432_1612378693683 Kam hodi ta svet...
Tlramola |  03 .02. 2021 ob  16: 41
Query456ffhjhfs467__7fddtr4
Kako se to gostilniško odloča?
Objavit nov natečaj čimprej.
Menebriga |  03 .02. 2021 ob  14: 00
10
Me zanima, kolikim in katerim zaposlenim bi gospod župan oz. delodajalec omogočil, da 4-krat opravljajo izpit iz ZUP. Ali ste mu neizpolnjevanje tega pogoja upoštevali pri plači?
Ali ima kljub temu še vedno pooblastila za odločanje po ZUP-u? Stvar je zrela za upravno inšpekcijo, gospod župan! Sicer pa - menda imajo na upravni akademiji pripravljalne tečaje za ta izpit. Mogoče bi direktorju občinske uprave to pomagalo, da bi ga lahko obdržal župan na funkciji.