ZAČETEK VZDRŽEVALNIH DEL V IZOLI: V San Simonu spremenjen potek prednostne ceste

Izola

Občina Izola skupaj z občinskim komunalnim podjetjem izvaja investicijsko vzdrževalna dela na polovici cestišča Kajuhove ulice in na glavni cesti, ki vodi v Cetore. Obenem poteka preureditev križišča v San Simonu, kjer bo spremenjen potek prednostne ceste, so sporočili z občine.


Prikaz nove prometne ureditve v Izoli

Na polovici cestišča Kajuhove ulice iz smeri Izole proti Kortam Komunala Izola zaradi poškodb na cestišču izvaja sanacijo polovice cestišča. Z deli so začeli danes, zaključili pa bodo predvidoma do konca tedna. Vrednost investicije je dobrih 24.000 evrov proračunskih sredstev. V času trajanja del bo delna zapora ceste, zato na občini voznike prosijo za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije.

V zaledju vzdrževalna dela potekajo na glavni cesti proti Cetoram, na kateri urejajo odvodnjavanje. Vrednost investicije, ki bo potekala v dveh fazah, je 77.000 evrov. Skoraj 20.000 evrov bo namenjenih za prvo fazo, ki vključuje ureditev odvodnjavanja, preostanek pa za drugo fazo, ki se bo odvila predvidoma konec letošnjega leta ter vključuje preplastitev dela dostopne ceste do vasi Cetore.

Danes so stekla tudi dela za preureditev poteka prednostne ceste v San Simonu med Morovo in neimenovano ulico. Da bi zagotovili boljšo pretočnosti prometa in posledično večjo varnost, bo voznik, ki bo pripeljal z Morove ulice in bo nadaljeval pot proti krožišču v San Simonu, potoval po prednostni cesti. Po novi ureditvi pa bodo vozila, ki bodo prihajala iz smeri kopališča proti krožišču v San Simonu, na neprednostni cesti.

Dokler se vozniki ne privadijo na omenjene spremembe, bodo pristojne službe območje opremile z dodatno prometno signalizacijo, ki bo opozarjala na spremembe prometnega režima. Vrednost del, ki bodo zaključena predvidoma do konca tedna, je dobrih 5500 evrov, so še zapisali na izolski občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  17 .06. 2019 ob  17: 57
Vrednost del je dobrih 5500 evrov. Normalno, da v tem primeru ni Grafista zraven. Za ta denar ne vžgejo niti kopača.