ZAČETEK SOJENJA ZA NAPAD NA PRIMORSKO NOVINARSKO EKIPO: Kričal, se vozil mimo in se na koncu zaletel v stojalo

Kronika

Na Okrajnem sodišču v Novi Gorici se danes začenja sojenje zoper Denisa Koršiča, ki je obtožen poškodovanja tuje stvari ob napadu na ekipo Radiotelevizije Slovenija. Voznik je novinarko in snemalca TV Slovenija napadel 8. avgusta lani na Trgu Evropa, ki povezuje slovensko in italijansko Gorico, ko sta snemala prispevek o pobudah dveh mest.

Obtoženi naj bi na novogoriškem Trgu Evrope kot voznik osebnega vozila v začetku lanskega avgusta večkrat peljal mimo novinarske ekipe Televizije Slovenija in nanjo kričal, nato pa se je proti članu ekipe tudi zapeljal in se zaletel v stojalo s kamero. Poškodovan ni bil nihče, je pa razbil opremo. Voznik je nato preko Solkana pobegnil v Italijo.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so pobeglega voznika po nekaj dnevih izsledili in na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo. Pri izsleditvi osumljenca so sodelovali z italijanskimi varnostnimi organi.

Kot so tedaj v odzivu na dogodek zapisali novinarji, uredniki in vodstvo Radiotelevizije Slovenija, se lahko samo srečnemu naključju in prisebnosti priče in ekipe zahvalijo, da se je napad "končal samo z razbito kamero".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija