NAPAD NA NOVINARJE SREDI GORICE: Na kraj napotene policijske patrulje, iščejo pobeglega voznika

Kronika

Na novogoriškem Trgu Evrope je voznik osebnega vozila večkrat peljal mimo novinarske ekipe Televizije Slovenija in nanjo kričal, nato se je proti članu ekipe tudi zapeljal in se zaletel v stojalo s kamero. Razen opreme ni bil nihče poškodovan, voznik pa je preko Solkana pobegnil v Italijo, izsledili ga še niso, so pojasnili na PU Nova Gorica.

Kot so pojasnili na novogoriški policijski upravi v sporočilu za javnost, so bili o dogodku na Trgu Evrope, kjer je novinarska ekipa Televizije Slovenija snemala prispevek, obveščeni nekaj po 11. uri, policisti pa ga preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja grožnje.

Omenjeni voznik osebnega avtomobila znamke Fiat bele barve in goriškega registrskega območja je po njihovih navedbah mimo novinarske ekipe med njihovim snemanjem večkrat peljal in se pri tem nedostojno vedel. Novinarji so kljub temu nadaljevali z delom, voznik se je nato pripeljal iz smeri nekdanjega mejnega prehoda na Erjavčevi ulici proti Solkanu in se z vozilom zapeljal proti članu snemalne ekipe. Ta je pravočasno odskočil, tako da ni bil poškodovan, se je pa voznik z vozilom zaletel v kamero in jo poškodoval.

Novogoriški policisti so na kraj napotili policijske patrulje, da bi izsledile pobeglega voznika, o dogodku pa so obvestili tudi pravosodne organe, so še navedli na Policijski upravi Nova Gorica.

Omenjeni napad ni edini napad na novinarsko ekipo v zadnjem času. Konec julija sta namreč Rok Žavbi, ki je zaradi novačenja borcev za Islamsko državo in posedovanja orožja prestal zaporno kazen v Italiji, in njegov oče napadla novinarsko ekipo televizijske hiše Planet TV. Novinarju in snemalcu, ki sta v vasi Pšajnovica v okolici Kamnika stala na cesti pred hišo družine Žavbi, se je najprej približal oče Roka Žavbija in ju začel preganjati ter vpiti, da jima ne dovoli snemanja. Nato se je z avtomobilom pripeljal še Rok Žavbi, ki je novinarja in snemalca brcal in udarjal s pestmi, skupaj z očetom pa sta ju tudi grobo zmerjala.

Deli novico:

Lucky |  09 .08. 2018 ob  20: 01
Strah

Strah je znotraj votel, zunaj pa ga ni!
@@Nemiri, @@Ena plat medalje |  09 .08. 2018 ob  13: 30
Ja, fant, odloči se že enkrat, kdo si. Afromeriško? Že ime samo ti pove, da so to Gruzijci, ki igrajo fuzbal v Belgiji. Ja, ja. Ali pa na primer, Jož(e) Dežman, komunist,alkoholik, direktor marksističnega centra, pijanec, teolog, moralna avtoriteta ponavljanja floskul ludog kaplara in še mnogo tega.
@Ena plat medalje | danes ob 08:33 |  09 .08. 2018 ob  13: 10
-2
Malo si zamešal. Pa vseeno. Kaj je to afro ameriško?
@Nemiri | včeraj ob 16:44  |  09 .08. 2018 ob  13: 08
Podpis: Tit(o) Turnšek, zgodovinopisec, diplomat, borec in še mnogo tega
Novinarji |  09 .08. 2018 ob  10: 00
dan-danes s pristranskim poročanjem povzročajo celo vojne.
Ena plat medalje |  09 .08. 2018 ob  08: 33
To, kar pravi Lucky je vse več ali manj res. Je pa ob tem potrebno upoštevati tudi dejstvo, da živimo v državi, v kateri si ena od političnih strank lahko dovoli popolnoma vse, kar ji pade na pamet. Od evidentnega potvarjanja zgodovine, preko zmerjanja novinark s kurbami, ker se ne strinjajo s tvojo dogmo, do pozivanja na uničevanje cele veje gospodarstva (turizma), ker se ne strinjamo z obliko kopalk gostov v toplicah, do primerjanja afroameriške bivše prve dame z opico. Prav lahko se zgodi, da pride ta oblika fašizma na oblast in kaj bomo pa potem? Nagrajeni bodo samo kadri, ki so dokazali svojo zvestobo, tudi "novinarji", zato se zdaj splača malo potrudit in bit že zdaj všeč bodočemu vrhovnemu lastniku vsega.
Lucky |  09 .08. 2018 ob  07: 57
Dejanje je seveda zgražanja vredno, nihče ne bi smel nikogar fizično napadati!
»Svobodno in neodvisno novinarsko delo je eden od temeljnih postulatov demokracije in napad na novinarje je napad na demokracijo. Vsaka normalna demokratična družba mora imeti do takšnih pojavov ničelno toleranco,« so poudarili v kolektivu RTVS.

Pa vendar, ali so danes novinarji res neodvisni in pišešjo ali poročajo nepristransko? Ne bi rekel. Še enkrat ponavljam, da slučajno kdorkoli ne bi narobe razumel: sem absolutno proti kakršnemu koli nasilju! Smo pa zato ljudje precej različni in večina ne zna drugače reagirati kot čustveno. In zato se marsikdo tako zelo razhudi ob določenih poročanjih novinarjev, da se mu zamegli um in potem naredi kakšno takšno neumnost! Tudi splošno stanje duha v družbi je takšno, da človeka čez dan kar nekaj krat kakšna novica vrže iz tira.

In zdaj k bistvu: v zadnjih 25 letih se je novinarsko delo spremenilo v zamegljevanje in subjektivno poročanje do te mere, da si drznem špekulirati in mirno rečem, da je zgolj kakšnih 10% novic takšnih, ki imajo stik z realnostjo. Najlažje jim gre od rok pisanje v prid politiki. Za primer lahko dam prodajo naše še edine nacionalne banke NLB. Novinarji drug za drugim poročajo o sami prodaji, o tem kako je komisija EU dala zeleno luč, kako se bodo sprejeli dodatno zakoni o tem in onem.... o tem kako škdoljiva je prodaja NLB za državo samo, pa nič! Nič od niča. To je seveda samo en primer od tisočev na dan!
Očitno |  09 .08. 2018 ob  07: 35
bi si rad s takimi, prislužil še italijansko državljanstvo..
voznik je križanec |  09 .08. 2018 ob  07: 11
Malo slovenca malo srbina al je samo srbin ki je imel možnost kupiti državjanstvo slovenije za 615 sit.
Horicjan |  08 .08. 2018 ob  23: 27
Voznik je Slovenc, natančneje Srb, po zadnjih informacijah.
ma ke  |  08 .08. 2018 ob  23: 25
fašo de merda, če je bil avto s slo tablicami. Da ni zjal sp..di, odj.bi...
fašo |  08 .08. 2018 ob  21: 15
-2
de merda
1