VSTOPNICE POŠLE V MINUTI IN 58 SEKUNDAH: Četrtek bo dan za slovensko odbojko!

Slovenija

Četrtek bo dan za slovensko odbojko. Zadnja tekma ljubljanskega dela evropskega prvenstva prinaša težko pričakovan polfinalni obračun domače ekipe s svetovnimi prvaki Poljaki. Vzdušje v slovenskem taboru je dan pred tekmo optimistično, pričakovanja velika, dvorana Stožice pa bo seveda spet polna.

O tem, da bodo Stožice polne (oziroma vsaj razprodane) pravzaprav ni bilo dvoma. Vprašanje je bilo le, koliko časa bodo vstopnice na voljo, preden bodo pošle. Odgovor je minuta in 58 sekund, kolikor je trajalo, da so na prodajnih mestih Petrola prodali vseh 2500 vstopnic, kolikor so jih danes ob 17. uri še spustili v prodajo. Za vse tiste, ki so ostali brez vstopnic, pa bi želeli doživeti del vzdušja, so pri Odbojkarski zvezi Slovenije pripravili možnost ogleda tekme na velikem zaslonu, ta bo postavljen pred ljubljansko mestno hišo.

Slovenski odbojkarji se na tekmo leta pripravljajo na prizorišču prvenstva v Stožicah. Danes so imeli še enega zadnjih treningov, pred njimi so popoldne dvorano preizkusili tudi poljski tekmeci, ki so po znanih zapletih s prevozom iz Amsterdama nazadnje vendarle udobno pripotovali v slovensko prestolnico. 

Po zmagi nad Rusijo so imeli izbranci Alberta Giulianija prost dan, a seveda povsem prost ni bil, saj ima precej dela zdravniška ekipa, odbojkarji pa že nestrpno pričakujejo četrtkov dvoboj. Danes so v slovenski ekipi pripravili zadnje medijsko druženje pred četrtkovo tekmo. Slovenci so optimistični in v en glas zatrjujejo, da pričakujejo pozitiven izid.

"Ni bilo dosti časa. Poskušali smo se čim bolj spočiti, tudi psihično je bilo težko. Že včeraj zvečer smo vse odklopili, skušamo se osredotočiti samo na tekmo. Opravili smo že prvo video analizo, moramo biti čim bolj spočiti in pripravljeni na Poljake. Proti ekipam, kot sta Rusija in Poljska, ne smeš delati napak. Ena točka lahko obrne potek srečanja," o dvoboju s Poljaki razmišlja Tonček Štern

"Primerjati tekmo v kvalifikacijah in to je težko. Takrat so bili oni domačini, zdaj je tekma pri nas, to vzdušje v dvorani je velik plus za nas. Zdaj se lahko bolj pripravimo na njih. A glede na to, da smo premagali Rusijo, smo dobili še večji motiv in samozavest. Ničesar nimamo izgubiti v tej tekmi," dodaja Štern, ki meni, da je težko primerjati to tekmo z zadnjo medsebojno avgusta v olimpijskih kvalifikacijah.

O receptu za Poljake pa dodaja: "Za vse ekipe, ki so na vrhu, velja, da jih moraš oddaljiti od mreže. Lažje delamo v bloku in obrambi, če imajo žogo izven treh metrov. Potem pa disciplina v bloku in obrambi, držati se moramo načrta in nimamo se česa bati." 

Jan Kozamernik pa poudarja, da ne bo odločilo iskanje slabosti tekmeca, temveč lastna dobra igra: "Vsi smo v polfinalu, vsi smo dobri. Pomembno bo biti boljši od njih, biti odgovoren in potrpežljiv. Izkoristiti bo treba priložnosti, kar pa mi delamo vrhunsko. Na koncu bo prevladala naša velika želja in domače občinstvo, ki daje dodatno energijo."

"V tem polfinalu ni ekipe, ki bi imela večje srce, borbo, željo po dokazovanju. S tem se tudi naredi razlika. Treba se je pripravljati samo na eno tekmo naprej. Zdaj je treba gledati samo Poljsko. Trenutno imamo karto za Pariz, a ne tiste, ki si jo želimo. Gremo na karto za finale, to nas zdaj zanima," dodaja Kozamernik. "Lahko rečemo, da smo imeli dan počitka, čeprav smo predvsem skušali premleti vse, kar se je zgodilo, potem pa umiriti misli in se pripraviti na Poljsko," je način priprave na tekmo opisal Kozamernik.

V igri je veliko, vložek je še precej večji kot na prejšnji tekmi z Rusi. Kot je dejal Kozamernik, so si takrat zagotovili samo Pariz, z zmago v polfinalu pa bi že imeli medaljo v rokah. Zmagovalec jutrišnje tekme bo namreč v nedeljo v Parizu igral za zlato, v rokah pa bo že imel najmanj srebro. Poraženec se bo moral za medaljo še potruditi na sobotni tekmi za tretje mesto.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija