VIKEND POLN DRUŽINSKEGA NASILJA: V Kopru moški pretepal žensko, umiril se ni niti pred roko pravice

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 135 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 335 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali deset vlomov, šest tatvin in dve drzni tatvini. Trikrat so intervenirali zaradi nasilja v družini. Zaradi kršenja javnega reda in miru so intervenirali 17-krat, in sicer šestkrat v zasebnem prostoru, 11-krat pa na javnem kraju.

V petek so koprski policisti obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil nasilen in grozil sledi kazenska ovadba, izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

Nekaj minut pred polnočjo so policisti v Izoli ustavili 66-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,80 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje.

V soboto dopoldne je v izolskem lokalu goste nadlegoval vinjen moški. 63-letnemu domačinu so policisti odredili pridržanje, saj s kršitvami po prihodu policistov na kraj ni prenehal, nadaljeval je z vpitem, žalitvami in agresivnim vedenjem. Sledi mu plačilni nalog.

V lokalu v centru Kopra je nekdo izkoristil nepazljivost zaposlene in izza točilnega pulta ukradel natakarsko denarnico z gotovino. Policisti intenzivno zbirajo informacije. V enem od lokalov v Portorožu je nekdo gostji ukradel nahrbtnik z osebnimi predmeti, ki ga je obesila na stol.

Na počivališču Ravbakomanda je državljanka Švice prijavila, da ji je nekdo iz vozila, ki je bilo najverjetneje odklenjeno, ukradel  torbico, v kateri je imela 1600 evrov gotovine, bančne kartice in dokumente.

Popoldan je Lucijčan prijavil, da so mu na bencinskem servisu Jagodje s parkiranega in neregistriranega vozila, naloženega na  prikolico, ukradli več kosov (žaromete, airbag in pnevmatike). Zvečer pa je prodajalka iz trgovine na Škofijah prijavila goljufijo. Moški (visok okoli 180 cm, suhe postave, temnejše polti, z očali, oblečen v dolg temen plašč in temnejše hlače) jo je pri menjavi denarja zmedel in ji iz blagajne izmaknil 200 evrov.

Ob 23.23 so bili policisti obveščeni, da je na cesti Golac–Obrov, 1 kilometer pred Obrovom, osebni avto pod cesto, v njem pa je ena oseba. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči sam udeležen 66-letni voznik, ki ni poškodovan, odklonil pa je preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23.40 so policiste domačini obvestili o nasilju v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški pretepal žensko, v to pa so se vpletli tudi drugi družinski člani. Kršitelj, ki se ni umiril niti po prihodu policistov na kraj, je bil pridržan, po zaključenih vseh policijskih postopkih mu sledi tudi kazenska ovadba za nasilje v družini, nasilništvo in povzročitev lažje telesne poškodbe.

V nedeljo ob 5. uri zjutraj je 48-letni voznik osebnega avtomobila iz Komna peljal od Kobjeglave proti Tomačevici. Med vožnjo je zaspal in zapeljal levo na nasprotni vozni pas ter izven vozišča, kjer je trčil v manjše drevo. V vozilu je bila lažje poškodovana sopotnica, ki je bila odpeljana v bolnišnico Šempeter. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10.53 so bili policisti obveščeni, da je bila v Postojni eksplozija. Po prvih podatkih je prišlo do eksplozije ponoči, in sicer v kanti za smeti. Kosi so prileteli v stekla knjižnice, ki so se razbila, prav tako je v knjižnico priletel pokrov te kante.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je nekdanji partnerki grozil s smrtjo, so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Sežani je bila nogometna tekma, ki se je odvila brez posebnosti, v Kopru pa je bila rokometna tekma, na kateri so policisti dvema navijačema izrekli prepoved udeležbe na tekmah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  25 .11. 2019 ob  17: 57
Potem pa ju bosta ženski nestrpno čakali pred policisjko postajo ali pa celo delali galamo, naj ju spustijo...... Poznamo take. No, ne odobravam nasilja in sem porti temu, a tako je velikokrat...