HUDA URA V EVROPI: Zemeljski plaz odnesel del viadukta, več smrtnih žrtev, poplave in zaprte ceste (FOTO)

Svet

Evropa se sooča s hudimi neurji, ki so zajela Grčijo, Italijo in Francijo. V osrednji Grčiji je močno neurje v nedeljo zvečer zahtevalo dve smrtni žrtvi ter povzročilo veliko gmotno škodo. Zaprta je tudi avtocesta med Atenami in Patrasom, na katero se je sprožilo več zemeljskih plazov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.  V italijanski deželi Piemont so po večurnem iskanju našli truplo 52-letne ženske, ki jo je odnesla narasla reka. V deželah Piemont in Ligurija so sicer zaradi obilnega deževja in plazov zaprte številne ceste. Težave v prometu imajo zaradi vremena tudi v Franciji, kjer je neurje zahtevalo štiri smrtne žrtve.

Neurje je v Grčiji po poročanju grških medijev zahtevalo življenji dveh jadralcev, ki se jima je prevrnila jadrnica. Bila sta v bližini Patrasa na zahodu polotoka Peloponez.

Na območju medtem še vedno piha močan veter, zaradi česar so zaprli več cest ob obali. Na obali mesta Kineta zahodno od Aten pa je poplavilo več hiš, iz katerih so morali reševati ujete ljudi, še poroča dpa.

Težave tudi v Italiji in Franciji 

Že v soboto je zemeljski plaz odnesel del viadukta na avtocesti A6 med Torinom in Savono v Liguriji. Zaprta je še avtocesta med Torinom in Piacenzo, promet pa je oviran še na več drugih avtocestah in cestah v Liguriji in Piemontu na severozahodu Italije. V Piemontu so sicer preventivno na varno prepeljali okoli 520 ljudi.

V teh dveh deželah so novembra zabeležili več padavin kot v povprečju v celotnem letu, so sporočili italijanski meteorologi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

⚠️⚠️ #MALTEMPO, ALTRA NOTTE DI ANSIA ⚠️⚠️ ⛈ UN MORTO, CENTINAIA DI SFOLLATI E ISOLATI ???? ???????????? GLI AGGIORNAMENTI IN DIRETTA ????????????

Objavil/a MeteoWeb dne Nedelja, 24. november 2019

Z obilnim deževjem se že več dni soočajo tudi na jugu Francije, kjer so prav tako zaprte številne ceste. Med Nico in pristaniškim mestom Toulon ne vozijo vlaki. V departmaju Var so zabeležili najmanj štiri smrtne žrtve, več ljudi pa je bilo poškodovanih.

V nekaterih delih tega francoskega departmaja je v zadnjih 24 ali 48 urah padlo toliko dežja, kot ga običajno v dveh ali treh mesecih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija