V ŠALARI IN NA ŠKOFIJAH V NESREČAH UDELEŽENI MLADOLETNIKI: Dva 15-letnika poškodovana, eden dobil tudi kazen

Kronika

Včeraj ob 7.53 so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči v Šalari. Policisti so ugotovili, da je 15-letnik vozil moped po kolesarski stezi iz Bošamarina proti Kopru. V isti smeri je peljala tudi 46-letna voznica osebnega avtomobila, ki je z vozilom zavila v levo in izsilila prednost vozniku mopeda, ki je z mopedom trčil v vozilo in padel po tleh. V nesreči je bil 15-letnik lažje telesno poškodovan. Voznici osebnega avtomobila bo izdan plačilni nalog, zoper voznika mopeda pa bo napisan obdolžilni predlog zaradi vožnje po napačni prometni površini.

Ob 12.49 se je na bivšem mejnem prehodu Škofije pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi telesno poškodovani. Policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik skupine vozil po desnem prometnem pasu iz smeri Italije proti Bertokom. Približno 100 metrov pred zaporo pasu, po katerem je vozil, je z vozilom zapeljal na levi prometni pas hitre ceste v času, ko je pravilno po levem prometnem pasu pripeljala 20-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Kopra, ki se je skupini vozil umikala in trčila levo v odbojno ograjo ob cesti. V nesreči je bila voznica osebnega vozila lažje telesno poškodovana, njena sopotnica na zadnjem sedežu 15-letna državljanka Italije pa huje. V vozilu je bila še 19-letna državljanka Italije, ki pa v nesreči ni bila telesno poškodovana.

Ob 13.08 se je v Materiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 76-letni državljan Češke s kombijem in 56-letni državljan Italije z motornim kolesom. Policisti so ugotovili, da je 76-letnik vozil iz smeri Obrova proti Kozini po nasprotnem smernem vozišču, ko se je iz pravilne smeri pripeljal voznik motornega kolesa, s katerim sta čelno trčila. Voznik motornega kolesa je padel po tleh in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je dobil lahke telesne poškodbe. V času obravnave prometne nesreče je bila cesta zaprta za ves promet do 16.10. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje.

Kraje in vlomi

V Ankaranu je neznani storilec vlomil v hišo in iz nje ukradel osem notranjih in štiri zunanje enote klimatske naprave. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Kopru je varnostnica v eni od trgovin zadržala 47-letnega domačina, ki je izvršil tatvino prehrambenih artiklov v vrednosti dobrih 140 eur. Policisti bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 73 primerih in na številko 113 prejeli skupno 296 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri sta bili ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovani, tri prometne nesreče, v katerih so bile tri osebe lažje telesno poškodovane, devet prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so tudi pet mopedov. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, eno tatvino in lahko telesno poškodbo. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali devetkrat. Policisti so na območju PU Koper obravnavali dva nezakonita prehoda državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija