V RESTAVRACIJO MARINA PORTOROŽ PRIHAJA VRHUNSKI ALEKS SIMČIČ: Obeta se edinstven kulinarično-vinski večer

Piran

V Restavraciji Marina Portorož se jeseni odvijajo nepozabni vinski večeri, ki so jih poimenovali Pripovedi o vinu. Za uvod v vinsko sezono so 30. septembra gostovali štirje istrski matadorji, prevladovala pa so peneča se vina ter malvazije v svežih in maceriranih oblikah. Vinski večeri se nadaljujejo v petek, 14. oktobra, ko bo Marino Portorož obiskal Aleks Simčič, ki že vrsto let uspešno vodi klet Edi Simčič, eno izmed najbolj prepoznavnih briških vinskih znamk.

Znano je, da vinsko zgodbo zasnuje, razplete in oplemeniti trta sama, skrb vinarja pa je, da vina s svojim delom oplemeniti. V kleti Edi Simčič vinu pustijo počivati, da se umiri do žlahtne kakovosti, kar se odraža v njihovem slogu. Družinska zgodba se je začela leta 1989, ko so napolnili prve steklenice, danes pa letno napolnijo na tisoče le-teh. Klet vodi Aleks Simčič, ki nenehno skrbi za napredek kleti, vino pa mu predstavlja strast in ljubezen, ki greje dušo. Ugled vin Edi Simčič doma in v svetu je ustvarjen s trdim delom in trudom treh generacij, ki od vsega začetka delajo, kar jih veseli in od tega živijo.

Vina Edi Simčič so si utrla pot v nekatere najpomembnejše kulinarične institucije. Trudijo se biti konsistentni, brez nihanj in karkoli gre iz njihove kleti, mora imeti določeno raven. To so skozi leta pokazali z vztrajnim dvigovanjem kvalitete vin in posledično dosegajo lepe rezultate. Aleks pri svojih izdelkih ne govori kot o boljših ali slabših in pravi, da ima najraje vino, ki je ravno v pravi fazi razvoja, ko se vse postavi na svoje mesto. Sorta ni bistvena, pomembno je ujeti vino v ravno pravem trenutku.

Ne zamudite edinstvenega kulinarično-vinskega dogodka v družbi Aleksa Simčiča, na katerem bodo vina spremljale kreacije chefa Jerneja Podpečana, ob štirihodnem meniju pa bodo postregli vsaj šest različnih vin. Kombinacije hrane in vina bo predstavil hišni sommelier David Alaimo.

Menu z vini stane 79 evrov na osebo.

Rezervacije sprejemajo na restaurant@marinap.si. Večerja se začne ob 19.30. Za goste je urejeno brezplačno parkiranje v Marini.